Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

zapomnialem jeszcze nie ma welurowych dywanikow :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

co prawda mialem mu wyslac ale co tam pomylilem sie i bedzie zdzienie jak Franek otworzy paczke :twisted2:

moje modele
  • Odpowiedzi 60
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Professional C RDS bedzie, tylko musze namierzyc cały zestaw w rozsadnej cenie .

P.S. Dixi- masz przechlapane :mrgreen:

he, he... Dixi rób tak dalej a doczekasz tego 4 grudnia! :twisted2:

Frank, wiem że oryginał to oryginał, ale... nie myślałeś o wstawieniu czegoś innego... mam na myśli Beckera. Sam mam takie cóś.. Beckera Mexico Pro CD na zwykłych Nokiach i aż boję się pomyśleć jak by to grało z BMW Hi-Fi System :shock: No a look do tego... poza konkurencją :cool2: + kolor wyświetlacza można dopasować. Model z lat 90 super pasuje do BMW dizajnersko

W końcu chyba Ferrari badziewia na pierwszy montaż nie wstawiało...

No ale oryginał to faktycznie nie jest... i problem ze zmieniarką, poza Beckerami chyba tylko jeden z modeli Sony rozpoznaje, tak gdzieś czytałem...

- to ja przepraszam! ...i znikł
Opublikowano
Mam wszystko w zasadzie w moim 750.... czyli wszytko bez lodówki i TV.

Mam nawigację z SPV M3000.

Brakuje mi uchwytu na napój i wkurza pilot na IR zamiast na radio

reszta bez zarzutu

no z tego co widziałem to masz dosc bogate wyposazenie , to fakt. Na fotkach widziałem,ze brakuje Ci oprócz pakietu highline ( lodówka, stoliczki itd) elektrycznej kierownicy, konturówek w zderzakach, haka :D :D , fabrycznego telefonu i gałki biegów w drewnie. A masz może podwójne szyby,drugi aku w bagażniku, podgrzewanie siedzenia z tyłu, roletki boczne z tyłu albo elektryczne domykanie klapy bagaznika ? bo mnie to ciekawi..ogrzewanie i przewietrzanie postojowe powinienes miec.

Mi w wyposazeniu do jednego z wariantów " full wypasu " jak dla 740i brakuje-

ASC+ T

NIVO

Środkowy tunel i uchwyty w boczkach drzwi oraz schowki pod deską rodzielczą w skorze

Servotronic

Automatycznie ściemniające się lusterko wewnętrzne

Ogrzewanie i przewietrzanie postojowe

Fabrycznie utwardzane spręzyny sportowe o nie zmienionej wysokości

Sportowe siedzenia z wysuwanymi podpórkami pod łydki

SCA - Soft Close AUtomatic- elektryczne domykanie klapy bagaznika

Fabryczny telefon

Tylnia szyba z podwójną anteną ( ale nie występowała z podwójnymi szybami )

Xenony

2gi akumulator i alternator ( do webasta i/lub telefonu)

Paru gadżetów typu kanisterek w kole zapasowym, latarka w schowku na rekawiczki, schowek na CD obok ręcznego.

uuuu to kiepsciutkie te twoje 740

moja 5 (niestety w dizlu :( ) ma duzo bogatsze wyposazenie:

- DSC III (ASC + T)

- sciemniajace sie lusterka boczne i wewn (lust. asferyczne)

- xenony (system autopoziomowania + spryskiwania)

- ogrzewanie (webasto z pilotem) i przew. postojowe

- pelna elektryka foteli z 3 pamieciami

- podgrzewane fotele

- skladane lusterka

- elektr regulowana kierownica

- szklany szyber (elektr)

- dwustronny klimatronic

- CD Professional + zmieniarka na 6 CD

- podgrzewana kierownica

- comfort sitze

- nawigacja (duza)

- steptronic

- o duperelkach jak podstawki pod kubki czy latareczka w schowku nie wspomne

wedlug mnie lepiej kupic lepiej wyposazona 5 niz ubogą 7 Frank :D

Opublikowano
Pelikan, oktaw, Frank: wyciąłem OT wpisy z tego wątku. Kontynuujcie proszę swoje potyczki na PW.
były: E30 318is coupe, E30 325i saloon, E36 320i coupe, E34 520i sedan
Opublikowano

...a mi brakuje (w kolejności potrzeb):

- podgrzewanych lusterek

- tempomat

- czujniki parkowania

...i to w zasadzie wszystko ;) ...bo najważniejsze rzeczy ,których "seryjnie" mi brakowało już sobie sprawiłem, czyli:

- ogrzewanie postojowe

- ksenony

...i jeszcze jedna kategoria...czyli to co pierwszy właściciel zamówił a ja mógłbym się bez tego obejść:

- fotel kierowcy pompowany ("ortopedyczny")

- podwójny elektryczny szyberdach

- telefon fabryczny

- ściemniające się lusterko wsteczne

...za całą resztą mogę się z nim zgodzić ,że może się przydać ;)

Opublikowano
Mam wszystko w zasadzie w moim 750.... czyli wszytko bez lodówki i TV.

Mam nawigację z SPV M3000.

Brakuje mi uchwytu na napój i wkurza pilot na IR zamiast na radio

reszta bez zarzutu

no z tego co widziałem to masz dosc bogate wyposazenie , to fakt. Na fotkach widziałem,ze brakuje Ci oprócz pakietu highline ( lodówka, stoliczki itd) elektrycznej kierownicy, konturówek w zderzakach, haka :D :D , fabrycznego telefonu i gałki biegów w drewnie. A masz może podwójne szyby,drugi aku w bagażniku, podgrzewanie siedzenia z tyłu, roletki boczne z tyłu albo elektryczne domykanie klapy bagaznika ? bo mnie to ciekawi..ogrzewanie i przewietrzanie postojowe powinienes miec.

Mi w wyposazeniu do jednego z wariantów " full wypasu " jak dla 740i brakuje-

ASC+ T

NIVO

Środkowy tunel i uchwyty w boczkach drzwi oraz schowki pod deską rodzielczą w skorze

Servotronic

Automatycznie ściemniające się lusterko wewnętrzne

Ogrzewanie i przewietrzanie postojowe

Fabrycznie utwardzane spręzyny sportowe o nie zmienionej wysokości

Sportowe siedzenia z wysuwanymi podpórkami pod łydki

SCA - Soft Close AUtomatic- elektryczne domykanie klapy bagaznika

Fabryczny telefon

Tylnia szyba z podwójną anteną ( ale nie występowała z podwójnymi szybami )

Xenony

2gi akumulator i alternator ( do webasta i/lub telefonu)

Paru gadżetów typu kanisterek w kole zapasowym, latarka w schowku na rekawiczki, schowek na CD obok ręcznego.

moja 5 (niestety w dizlu :( ) ma duzo bogatsze wyposazenie:

- DSC III (ASC + T)

- sciemniajace sie lusterka boczne i wewn (lust. asferyczne)

- xenony (system autopoziomowania + spryskiwania)

- ogrzewanie (webasto z pilotem) i przew. postojowe

- pelna elektryka foteli z 3 pamieciami

- podgrzewane fotele

- skladane lusterka

- elektr regulowana kierownica

- szklany szyber (elektr)

- dwustronny klimatronic

- CD Professional + zmieniarka na 6 CD

- podgrzewana kierownica

- comfort sitze

- nawigacja (duza)

- steptronic

- o duperelkach jak podstawki pod kubki czy latareczka w schowku nie wspomne

Pelikan ty to jest totalny...

jak mozesz porownywac E39 do E32?? E39 mozesz porownac z wyposazeniem do E38.

a tak wogole to ty masz kiepska wyobraznie... Myslalem ze twoje wyimaginowane E39 jest lepiej wyposazone ale coz moze taka tobie starcza... a jak sie czeje twoja 530iV8 :lol: ??

a zeby bylo na temat moim zdaniem seryjnie powinny byc zawsze 4xelektryczne syzby i szyberdach oraz klima :wink:

moje modele
Opublikowano

moja 5 (niestety w dizlu :( ) ma duzo bogatsze wyposazenie

dokładnie - mam najbardziej kiepskie i ubogie E32 na forum ...co zrobic...same standardy jak np elektryczna kierownica, PDC , podgrzewanie z tyłu itd...

nie martw sie - skoro juz nie masz szans na swiatłach to chociaz sie guziczkami pobawisz , TV obejrzysz..na autostradzie podobnie..

a według mnie lepiej kupic ubogą 7 ktora ma silnik niz bogatą 5 z młynkiem do kawy pod maską :D

Opublikowano

Frank nie czepiaj sie chyba uciekales z biologi skoro nie wiesz jaka mala objetosc mozgu maja ptaszki a co zatym idzie slaba wydajnosc (moze visco na przodzie by pomoglo).

A co do Pelikana :mrgreen: to chlopak ma trudne dziecinstwo zapewne i chce pokazac na forum jaki to on wielki i jak sie zna...

Ps. Na ulicy sezamkowej mieli wielkiego ptaka a my mamy Pelikana :mrgreen:

moje modele
Opublikowano

Ano uciekałem z tej nieszczesnej Biologii..ale to przez to ,ze nauczycielka jakas taka niesympatyczna była :|

visco :cool2: genialny pomysł ale zauwaz,ze Pelikany mają małą moc więc moze lepiej wentylator elektryczny z czujnikiem temperatury :worried:

dobra, konczmy OT bo tym razem Moderator moze miec gorszy humor :wink:

• Członkowie klubu
Opublikowano
Frank nie czepiaj sie chyba uciekales z biologi skoro nie wiesz jaka mala objetosc mozgu maja ptaszki a co zatym idzie slaba wydajnosc (moze visco na przodzie by pomoglo).

A co do Pelikana :mrgreen: to chlopak ma trudne dziecinstwo zapewne i chce pokazac na forum jaki to on wielki i jak sie zna...

Ps. Na ulicy sezamkowej mieli wielkiego ptaka a my mamy Pelikana :mrgreen:

Przykro mi Dixi, ale dostajesz za to ostrzeżenie.

Pelikan być może jest młody, być może gada głupoty, ale takie teksty jak powyżej na przyszłość Dixi zachowaj dla siebie albo przenieś się z nimi na priv.

Pozdrawiam

Bastek

Kiedyś: E21 315 '83, E34 520i '90, E34 525iA '92, E36 316i '95, E30 318iT '93, E46 325xi Touring, E91 325i

Opublikowano

dokładnie - mam najbardziej kiepskie i ubogie E32 na forum ...co zrobic...same standardy jak np elektryczna kierownica, PDC , podgrzewanie z tyłu itd...

nie martw sie - skoro juz nie masz szans na swiatłach to chociaz sie guziczkami pobawisz , TV obejrzysz..na autostradzie podobnie..

a według mnie lepiej kupic ubogą 7 ktora ma silnik niz bogatą 5 z młynkiem do kawy pod maską :D

no to zaszalales stary, naprawde

PDC - norma

elektr kierownica - podstawa

zapomnialem dodac o czujniku deszczu , masz takie cos Frank ? czy w 93 roku to byly jeszcze dopiero futurystyczne plany ?

btw myslisz ze twoj 13 letni kloc robi szal na autobanie ? haha

chetnie bym to zobaczyl ...

moj mlynek do kawy ostatnio smigal 240 km/h w Germanii

mysle ze swoim trupem dobilbys max do 190 km/h a potem dym z maski i koniec jazdy ...

p.s. pozdro Dixi :mrgreen:

Opublikowano

Pelikan, rzadzisz :lol: .

Moja E32 750i miala ogrzewanie i przewietrzanie postojowe, miala ASC+T, ale nie miala PDC, elektrycznej kierownicy. Ba, nawet poduszek powietrznych nie miala.

A co do Frankowego 740i - duze silniki benzynowe zawsze 'robia szal na autobahnie',chociazby dlatego, ze maja z reguly duzo lepszy V-max, niz diesle.

Byly:

E36 318is Coupe

E32 750i

E30 318i

E36 320i Touring

E34 AC Schnitzer S3(240 HP i 315 Nm)

E38 730i Indyvidual

E23 732i

Opublikowano

no to zaszalales stary, naprawde

PDC - norma

elektr kierownica - podstawa

zapomnialem dodac o czujniku deszczu , masz takie cos Frank ? czy w 93 roku to byly jeszcze dopiero futurystyczne plany ?

btw myslisz ze twoj 13 letni kloc robi szal na autobanie ? haha

chetnie bym to zobaczyl ...

moj mlynek do kawy ostatnio smigal 240 km/h w Germanii

mysle ze swoim trupem dobilbys max do 190 km/h a potem dym z maski i koniec jazdy ...

p.s. pozdro Dixi :mrgreen:

tak czytam od dluzszego czasu wypociny czlowieka pod pseudonimem Pelikan, elektr kierownica nie pomoze ci pojechac 240km/h :duh: , twoj diesel tyle nie da rady,licznik ci przeklamuje, maksymalnie 230km/h i to jeszcze z wielkim wisileniem ,az z tylu czarna chmura bedzie leciec :wink: Frank wezmie cie przy 120 i papa

"We at BMW do not build cars as consumer objects, just to drive from A to B. We build mobile works of art" - Chris Bangle
Opublikowano

tak czytam od dluzszego czasu wypociny czlowieka pod pseudonimem Pelikan, elektr kierownica nie pomoze ci pojechac 240km/h :duh: , twoj diesel tyle nie da rady,licznik ci przeklamuje, maksymalnie 230km/h i to jeszcze z wielkim wisileniem ,az z tylu czarna chmura bedzie leciec :wink: Frank wezmie cie przy 120 i papa

czyli wedlug ciebie 530d nie pojedzie 240 km/h ?

mysle, ze musisz sobie zrobic maly update jesli uwazasz sie za fana marki

znam ludzi ktorzy tym silnikiem zamykaja licznik

poszukaj na tym forum , jest tu kilka takich osob - sa rowniez zdjecia ...

co nie zmienia faktu ze dizel zawsze pozostanie dizlem (czytaj: roboty w polu)

a silniki V8 w BMW rządzą :D

Opublikowano

Tu akurat powiem,ze jest mozliwe 240km/h w e39..mam e38 730d 193km i jechalem nia na maxa 235km/h wiec e39 moze 240..ale co do wypowiedzi pelikana ze 740i w e32 nie poleci wiecej niz 190..to swiadczy tylko o tym jaki z niego znawca..

wedlug teorii pelikana 740i jedzie max 190..ale jeszcze jakis czas temu chwalil 530i..wiec z twojego toku rozumowania 530i pojedzie mniej niz 740i..czyli twoim tokiem myslenia moze okolo 190....wiec nie rozumiem czemu chcesz kupic 530i skoro twoja "niby 530d" jedzie 240..oczywiscie zakladajac ,ze takie bmw wogole posiadasz..

cos pomyliles lektury z "jelonkiem bambi..".bo na takim poziomie oceniam twoja wiedze bmw.. :mad2:

a przepraszam..masz naprawde duza wiedze o traktorach.. :cool2:

a ja nie sprzedaje swojej 7ki.

odpowiem na kazde pytanie zwiazane z felgami,oponami.

Opublikowano
czyli wedlug ciebie 530d nie pojedzie 240 km/h ?

mysle, ze musisz sobie zrobic maly update jesli uwazasz sie za fana marki

znam ludzi ktorzy tym silnikiem zamykaja licznik

poszukaj na tym forum , jest tu kilka takich osob - sa rowniez zdjecia ...

E39 530d ma 225km/h (2 ed. 230km/h). Biorąc pod uwagę przekłamanie licznika to kierowca jadący 230km/h będzie widział ok. 240.

A odnośnie zdjęć to ja ostatnio zamknąłem w mieście szafę 518tką i jakoś nie robię większego szumu, ot, zwykła codzienność:

%5B640%3A480%5Dhttp%3A//img120.imageshack.us/img120/2982/zdj281cie031me9.jpg

Opublikowano
auto "FRANKA" ze zdjec zaliczam do jednych z najbardziej zadbanych e32ek jaka widzialem..i sadze ze sam wlasciciel ma duuza wiedze o BMW..wiec napewno jesli jego 7ka ma 13lat to jest wizualnie i mechanicznie w lepszym stanie niz niejedna e39ka..

a ja nie sprzedaje swojej 7ki.

odpowiem na kazde pytanie zwiazane z felgami,oponami.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.