Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czesc. 

Wiem, ze jest zbiorczy temat na szybie pytania niemniej pewnie tam nie uzyskalbym odpowiedzi na wszystkie 🙂 Jestem przyszlym wlascicielem M340i i czekajac na odbior wpadaja mi do glowy kolejne pytania. pozwole je sobie zadac po kolei, bede wdzieczny za Wasze odpowiedzi

1. Jak wyglada cenowo obecnie w BMW zwykla miedzyinterwalowa wymiana oleju? Zalozmy, ze po dotarciu silnika chce go wymienic w ASO. Z jakimi kosztami musze sie liczyc?

2. Czy moge na serwis ASO przynosic wlasne czesci i ich uzyja? Np wspomniany wyzej olej, klocki lub tarcze? Jak z cenami zamiennikow?

3. Jak z gwarancja w takim wypadku?

4. Czy aplikacja My BMW pozwala Wam podgladac auto z kamerek oraz uzywac zdalnie klaksonu (fajny bajer gdy zgubie auto w centrum handlowym)?

5. Czy majac dostep komfortowy mozna otworzyc bagaznik ruchem nogi bezdotykowo?

6. Czy majac dostep komfortowy mozna otwierac i uruchamiac auto za pomoca telefonu?

7. Do czego najczesciej uzywacie aplikacji?

8. Czy dziala Wam nagrywanie incydentow z poziomu kamerek pojazdu? Czy w ogole mozna sobie nagrywac jazde?

9. Czy fotele elektryczne po wylaczeniu silnika sie automatycznie odsuwaja? 

10. Czy w przypadku gdy mam gwarancje i np po jakims czasie zauwaze problem z amortyzatorem, ktory sie zwyczajnie zuzyl (taki przyklad) to uznaja mi to z gwarancji czy bede musial pokrywac sam koszty? Jaka tu ma polityke BMW?

11. Czy przy odbiorze auta sprawdzaliscie cala liste wyposazenia czy sie zgadza?

Troche ich jest 🙂 dzieki

Opublikowano

1. różnie, między 800 do 1400, w zależności od Aso i okresowych promocji 

2. można przynosić części

3. brak wpływu na gwarancję co do zasady

4. klakson tak, kamer 360 nie mam

5. tak

6. tak

7. do niczego jej nie używam, czasem do sprawdzenia stanu paliwa i do sprawdzenia czy zamknąłem auto. ta aplikacja generalnie ma niewiele funkcji

8. nie wiem, nie mam 360

9. nie odsuwają się

10. trudno powiedzieć, pewnie zależy od przebiegu. zwykłe zużycie to zwykłe zużycie. gwarancja jest na usterki.

11. nie, to po prostu widać.

• Dziękuję 1
Opublikowano

4. Pozwala, nie wiem jak w nowszych systemach, ale w aucie z 2020 jest to dość xD bo robi tylko średniej jakości zdjęcia dookoła pojazdu, obiekty które się poruszają są dość rozmyte, w dodatku trwa to chyba z kilka minut wiszenia w aplikacji mimo stania zaraz obok auta 😆. Tylko raz próbowałem czy działa, może drugie takie podejrzenie zaraz po pierwszym będzie lepiej wyglądać i szybciej przyjdzie..

8. Działa, można włożyć pendrive i nagrywać całe długie przejazdy, ale ponoć rozczytać rejestracje da się tylko kiedy wszyscy stoją na światłach. 🧐

• Dziękuję 1
Opublikowano
12 godzin temu, Sheppard25 napisał(a):

Czesc. 

Wiem, ze jest zbiorczy temat na szybie pytania niemniej pewnie tam nie uzyskalbym odpowiedzi na wszystkie 🙂 Jestem przyszlym wlascicielem M340i i czekajac na odbior wpadaja mi do glowy kolejne pytania. pozwole je sobie zadac po kolei, bede wdzieczny za Wasze odpowiedzi

1. Jak wyglada cenowo obecnie w BMW zwykla miedzyinterwalowa wymiana oleju? Zalozmy, ze po dotarciu silnika chce go wymienic w ASO. Z jakimi kosztami musze sie liczyc?

2. Czy moge na serwis ASO przynosic wlasne czesci i ich uzyja? Np wspomniany wyzej olej, klocki lub tarcze? Jak z cenami zamiennikow?

3. Jak z gwarancja w takim wypadku?

4. Czy aplikacja My BMW pozwala Wam podgladac auto z kamerek oraz uzywac zdalnie klaksonu (fajny bajer gdy zgubie auto w centrum handlowym)?

5. Czy majac dostep komfortowy mozna otworzyc bagaznik ruchem nogi bezdotykowo?

6. Czy majac dostep komfortowy mozna otwierac i uruchamiac auto za pomoca telefonu?

7. Do czego najczesciej uzywacie aplikacji?

8. Czy dziala Wam nagrywanie incydentow z poziomu kamerek pojazdu? Czy w ogole mozna sobie nagrywac jazde?

9. Czy fotele elektryczne po wylaczeniu silnika sie automatycznie odsuwaja? 

10. Czy w przypadku gdy mam gwarancje i np po jakims czasie zauwaze problem z amortyzatorem, ktory sie zwyczajnie zuzyl (taki przyklad) to uznaja mi to z gwarancji czy bede musial pokrywac sam koszty? Jaka tu ma polityke BMW?

11. Czy przy odbiorze auta sprawdzaliscie cala liste wyposazenia czy sie zgadza?

Troche ich jest 🙂 dzieki

No to po kolei:

1. przy silniku 4-cylindrowym w promocji do 700 zł brutto,

2. jedno ASO pozwala, inne nie; jak liczyłem koszt oryginalnego oleju z filtrem to się nie opłacało kombinować,

3. na robociznę z całą pewnością będzie, na części - pewnie nie,

4. podgląd przy kamerach 360 stopni jest w aplikacji, klakson i zapalanie świateł jest i chyba nie wymaga dodatkowych funkcji,

5. tak,

6. otwierać i zamykać - tak, uruchamiać tylko w niektórych państwach i z tego co pamiętam, to żadnym europejskim,

7. stan paliwa, spalanie,

8. nie mam tej opcji (drive recorder), ale ponoć jakość jest bardzo słaba i tylko zdarzeń,

9. w domówce nowej 1er się odsuwały, a po odpaleniu przysuwały,

10. zależy czy to normalne zużycie czy wada,

11. to było widać, ale co ciekawe - 3er wyprodukowane na początku maja 2022 r. przy problemach z półprzewodnikami miało nie mieć otwierania bagażnika nogą, a jednak miało 😉

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Markok napisał(a):

4. Pozwala, nie wiem jak w nowszych systemach, ale w aucie z 2020 jest to dość xD bo robi tylko średniej jakości zdjęcia dookoła pojazdu, obiekty które się poruszają są dość rozmyte, w dodatku trwa to chyba z kilka minut wiszenia w aplikacji mimo stania zaraz obok auta 😆. Tylko raz próbowałem czy działa, może drugie takie podejrzenie zaraz po pierwszym będzie lepiej wyglądać i szybciej przyjdzie..

8. Działa, można włożyć pendrive i nagrywać całe długie przejazdy, ale ponoć rozczytać rejestracje da się tylko kiedy wszyscy stoją na światłach. 🧐

Ad 8. W LCI2 nie można nagrywać driver recorderem ciągle, tylko 20s przed i po uruchomieniu nagrywania lub zdarzeniu. 

Edytowane przez proarnes
Opublikowano
4 godziny temu, maciej_cie napisał(a):

6. otwierać i zamykać - tak, uruchamiać tylko w niektórych państwach i z tego co pamiętam, to żadnym europejskim,

Bez żadnych problemów urychamiam auto telefonem.

Opublikowano
40 minut temu, zbyszekk napisał(a):

Bez żadnych problemów urychamiam auto telefonem.

21 minut temu, maciej_cie napisał(a):

Zdalnie? Przez aplikację?

Pewnie koledzy mysla o czym innym. Mialem na mysli uruchamianie bedac w srodku (przykladac trzeba czasami telefon do kolumny kierownicy). Bo uduchamianie zdalne z zewnatrz nie jest dostepne w PL

• Lubię to 1
Opublikowano

Pytanie brzmiało:

"6. Czy majac dostep komfortowy mozna otwierac i uruchamiac auto za pomoca telefonu?"

Czy ktokolwiek pytał o zdalne uruchamianie ????

Otwierać można zdalnie, jeżeli pod tym pojęciem rozumiemy odległość do kilku metrów, zależy od warunków.

Uruchamiać też, ale będąc z telefonem wewnątrz samochodu. (niekoniecznie trzeba przykładać telefon do kolumny kierownicy)