Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej,

jestem ciekaw czy braliście pod uwagę przy zakupie swojej G45 Mercedesa GLC, jak tak, to co Was przekonało aby wybrać BMW ? 

Mnie skrzynia/silnik, prowadzenie auta i dość duża przestrzeń dla kierowcy, możliwość wykupienia 5 letniej gwarancji też była istotna.

Za Mercedesem przemawiał jego wygląd, lepsze materiały, jednak sama jazda testowa jakoś mnie rozczarowała, a co było dla Was ważne ?

Acha moja konfiguracja z dobrym rabatem G45 kosztowała dokładnie tyle co dobrze wyposażony Mercedes GLC200 (300k), także cena nie była dla mnie rozstrzygająca 

Opublikowano

Glc jest mniejsze w srodku, dodatkowo nie wchodzi do bagaznika klatka dla psa tych wymiarow co do bmw. Benzyna spala wiecej niz w bmw. Wykonanie jest skrzypiące i tandetne (patrz panele na drzwiach) 

do tego w Szczecinie na lewym brzegu gdzie bylem bardzo pretensjonalna i słaba obsługa w salonie. 

Opublikowano

Merol wewnątrz jest bardziej premium niż BMW, ale przy podobnym konfigu jest też sporo droższy i dają gorsze rabaty

Opublikowano
5 minut temu, ryb55 napisał(a):

Merol wewnątrz jest bardziej premium niż BMW, ale przy podobnym konfigu jest też sporo droższy i dają gorsze rabaty

Panel srodkowy i panel na drzwiach jest tak kiepsko spasowany i skrzypiacy ze premium to moze na zdjeciach

Opublikowano (edytowane)

nie no merc stylistycznie jest dla mnie nie do przejscia
szczególnie te tablety i nawiewy okragłe

poza tym GLC juz jest dość stary model i ma za dużo chromów dookoła

no i 4 cylidrowe 43 AMG jednak dostaje solidny łomot od B58 😉

Edytowane przez cowboy
Opublikowano (edytowane)

Mocno doposazony GLC bedzie bardziej premium niz BMW niestety:

-komfortowe wsiadanie - automatycznie odsuwana kierownica i fotele. W BMW nawet fotele sie nie ruszaja mimo elektryki. Kiery elektrycznej brak

-pneumatyczne zawieszenie i skretne tylne kola, wiec funkcje dostepne w BMW dopiero pietro wyzej

-karbonowa konsola srodkowa wyglada swietnie

-obszyta skajem deska, BMW z tego zrezygnowalo

-szyby akustyczne niedostepne w BMW

BMW ma znacznie lepszy silnik (w MB tylko diesle sa akceptowalne), lepiej sie prowadzi i zapewne bedzie mniej awaryjne, wiec jak komus zalezy na komforcie i materialach w srodku wybierze GLC, jak ktos chce sie cieszyc jazda wybierze BMW. W zasadzie wracamy do czasow w202/e46 ;) 

Edytowane przez srekal34
Opublikowano (edytowane)

co do szyb, to zwykłe w G45 M50 są grubsze niz akustyczne w G01 😉
oraz wg wielu osób jest ciszej w G45 niz w G01

Front side windows are 4.85mm thick. Just measured mine.

Old acoustic glass on the G01 was 4,6mm thick. The non acoustic glass on the G01 was 3,95mm

Edytowane przez cowboy