Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Czesc

https://configure.bmw.pl/pl_PL/configid/p3apzbjc

Co sadzicie o tej konfiguracji?

Czy warto doplacac do szklanego dachu czy elektrycznego haka?

Czy w tej konfiguracji sa elektrycznie pompowane boczki / regulacja ledzwi?

Czy warto brac rozszerzona gwarancje?

Chyba jakos teraz doszedl ten pakiet Connected, czy warto to brac?  

Co do koloru to podoba mi sie rowniez Skyscraper Grey ale jest mega pospolity a Arctic Blue wyszedl chyba na modele 2025 dopiero wiec nie bedzie ich tyle. Warto cos dodac a moze cos usunac?

Pozdrawiam

Edytowane przez Sheppard25
Opublikowano

Ja bym szklanego nie brał, proszenie się o problemy. Hak bym chciał i żałuję, że w turasie nie ma. Ja bym wziął jeszcze lepsze hamulce. Co do koloru to jak chcesz skyscrapera ale boisz się, że jest pospolity to go zamroź folią tak jak ja zrobiłem. Ludzie mnie zaczepiają, chwalą że super wygląda w tym kolorze i często się dziwią, że to folia. Rozszerzoną gwarancję bym brał.

• Moderatorzy
Opublikowano

Dziwne pytanie o hak, skąd mamy wiedzieć czy go potrzebujesz 😄 

• Lubię to 4
Opublikowano

Ja będę czasem woził rower(y). Dach szumi, bagażnik na jak wygodny i tak nie przeszkadza podczas jazdy. Jak prawdopodobieństwo wykorzystania nawet parę razy jest duże to moim zdaniem warto. Na co dzień go nie widać chyba że witasz się z autem z poziomu gleby. Teraz coś ok. 5,5k, jakbyś chciał później dołożyć w aso to co najmniej 15k. Nic tylko podjąć decyzję 😀

Opublikowano

Nie wolisz ładne felgi 792? Te szkaradne są imo 🙂

Lakier bym Dravit lub Tanzanite wziął, bo ten Twój nijaki trochę i aktywny tempomat, przyda się w korkach lub na trasie 🙂

Opublikowano

Też uważam, że te wybrane są szkaradne. Weź 995, czarne mega pasują do tego koloru.

Hak i szyberdach kompletnie indywidualna rzecz. Ja nie mam szyberdachu, bo nie wiem po co mam sobie zwiększać hałas w aucie, a na większej jasności w środku mi nie zależy, wręcz przeciwnie.

Ja jestem zdania, że 5 lat gwarancji na nowy samochód powinno być wymagane ustawowo (a nie śmieszne 2) i sam taką wziąłem.

Opublikowano

- Jeśli się pytasz o szklany dach i hak to znaczy że ich nie potrzebujesz.

- Przecież w opcjach masz zaznaczone boczki kierowcy i lędźwie obu foteli.

- Rozszerzona gwarancja jak najbardziej, lepiej po zakupie auta żeby nie powiększać niepotrzebnie kwoty leasingu.

- Masz Connected Professional z systemem nawigacyjnym Professional.

- Kolor spoko, będzie się wyróżniał na drodze jak piszesz.

- Dodać coś można, webasto chyba nie potrzebujesz skoro nie zaznaczyłeś, systemy asystujące Professional absolutny must have w korkach i długich trasach, pakiet M Technology z ładniejszymi felgami i ogumieniem Performance, wypada wtedy runflat czyli pojawia się minimalny promil szans na przygodę na poboczu drogi, ale za to komfort jazdy i żywotność opon się zwiększą. Można wywalić deskę Sensatec, bo przy tych ekranach na całą deskę i tak nikt nie zwróci na to uwagi. Tyle.

Opublikowano

Dziękuję za odpowiedzi. 🙂

Jeżeli chodzi o haka to myślę pod kątem bagażnika rowerowego. Do tej pory składałem siedzenia i pchałem rower do bagażnika ale nie jest to zbyt wygodne. Nie brałem go bo jednak 5k dodatkowo a z tego co piszecie dorzucenie później to 15k więc chyba warto wziąć.

Jeżeli chodzi o kolor to szare są ładne ale z niebieskich to ten Arctic jest wg mnie najładniejszy no i będzie się wyróżniał. Tu jestem chyba zadowolony. Co do felg, to tutaj chyba też bardzo subiektywna kwestia, 792 mi się nie podobają a czarne to już w ogóle. Felgę musi być widać, czarne mi się zlewają z oponą, do szarego koloru jeszcze jeszcze ale do niebieskiego musi być srebrna. 

Tempomat aktywny chyba mam wybrany. Co do gwarancji, tak zrobię, rozszerzę, dzięki! 

Opublikowano (edytowane)

Nie masz tempomatu aktywnego.

Ah sorki masz, bawiłem się wcześniej Twoją konfiguracją i musiało się wyłączyć po wyborze jakiejś opcji, a jeszcze zalezi mnie utwierdził w przekonaniu że nie masz. 😅

Daj kiedyś znać jak beemka w porównaniu do Lexusa, bo ciekawią mnie porównania azjatyckiego i europejskiego premium.

Edytowane przez Markok
Opublikowano
Godzinę temu, Markok napisał(a):

Nie masz tempomatu aktywnego.

Ah sorki masz, bawiłem się wcześniej Twoją konfiguracją i musiało się wyłączyć po wyborze jakiejś opcji, a jeszcze zalezi mnie utwierdził w przekonaniu że nie masz. 😅

Daj kiedyś znać jak beemka w porównaniu do Lexusa, bo ciekawią mnie porównania azjatyckiego i europejskiego premium.

Teraz BMW ma jakies wieksze te pakiety wiec chyba ciezko tak przypadkiem jedna opcje odznaczyc ale nie powiem, troche mi cisnienie podniosles tym bo wlasnie zakupiłem konfiguracje :] 

Co do porównania, jasne nie ma problemu. Jak dostanę auto to zrobię, chyba że interesują Cię już jakieś spostrzeżenia po jeździe próbnej. 

Opublikowano (edytowane)
16 godzin temu, Sheppard25 napisał(a):

Czesc

Co do koloru to podoba mi sie rowniez Skyscraper Grey ale jest mega pospolity a Arctic Blue wyszedl chyba na modele 2025 dopiero wiec nie bedzie ich tyle. Warto cos dodac a moze cos usunac?

Pozdrawiam

Kilka moich uwag.

1. Ta fabryczna ładowarka bezprzewodowa raczej Ci się nie przyda, ale rozumiem że musiałeś ją brać w pakiecie.

2. Nie wiem ile km będziesz robił rocznie, ale przy przebiegu 20 000 i większym warto brać pakiet BRI zamiast BSI. Szczególnie jak zależy ci na kondycji silnika gdzie należałoby zmieniać olej co 10 000 km to i tak za zdecydowaną większość przeglądów zapłacisz z własnej kieszeni.

3. Co do szyberdachu to należy o niego dbać, a posłuży dłużej.

Edytowane przez darosso
Opublikowano

Ładny konfig. Felgi kolor świetne. Mam skyscaper, mimo że wybierałem oxide, ale 1,5 roku czekania wbiło mnie na lci.

Hak - sam mam i od 2 lat nie użyłem, ale na tą wiosnę już wjedzie bagażnik. 

Szyberdach - dla mnie musi hale. Bardzo fajnie dodaje światła wnętrzu, fajnie przewietrza....

Nie myślałeś o jasnym drewnie na desce? Fajnie aby rozjaśniło wnętrze. 

Opublikowano

@GDX4 @darosso dzięki Panowie. Szyberdachu nie brałem, chyba że mi się jakoś nadpisała konfiguracja 🙂 W środku jest biała skóra więc jakoś ciemno nie będzie a nie chcę żeby w lecie mi auto jeszcze bardziej się grzało ;] Fajny bajer ale jak w poprzednim aucie miałem tak nigdy nie użyłem 😄 A hak to jak piszesz, głównie pod rower bo pakowanie go do środka to męczarnia

Opublikowano

ja regularnie wożę rower w G20 sedan, ale to lekka szosa. Zdejmuję przednie koło i całe spakowanie roweru zajmuje mi jakieś 45 sekund. Gdy potrzebuję miejsca w środku to korzystam z bagażnika na przyssawki, Seasucker - co prawda do G20 jeszcze go nie zakładałem, ale w F30 sprawdzał się rewelacyjnie i pewnie w G20 będę też go czasami używał. 

Opublikowano

Jeśli nie jesteś fanem czarnych felg, to bardzo ładne konfi. P. S Nie doradzajcie chłopu starego i opatrzonego do bólu wzoru felg 792. Te które wybrał są super, wraz z nowym kolorem wygląda wszystko fajnie.

Opublikowano
W dniu 27.01.2025 o 01:03, Sheppard25 napisał(a):

Czesc

Pozdrawiam

Jeśli można podpytać, jaki dają obecnie rabat od takiej wyceny oraz jakie są warunki leasingu finansowanego przez BMW? o ile się w tym temacie orientowałeś. 

Opublikowano
W dniu 27.01.2025 o 10:32, R4dek napisał(a):

Ja bym szklanego nie brał, proszenie się o problemy.

Swoją drogą jakie proszenie się o problemy masz na myśli? Ja mam u siebie i jestem bardzo zadowolony z tego bajeru i nie wiem jakie może mieć wady. Ktoś niżej pisał o głośności, no akurat to mi ciężko porównać.

Ale za to widzę dużo plusów: jasno w środku, z uchylonym dachem jeździ się lepiej niż z uchylonym oknem, jak przeszkadza to można zasłonić całkowicie, no i czasem można przez dach obserwować sygnalizację świetlną w wyjątkowych sytuacjach ( 😉 ) 

Opublikowano
W dniu 27.01.2025 o 12:05, Sheppard25 napisał(a):

Dziękuję za odpowiedzi. 🙂

Co do felg, to tutaj chyba też bardzo subiektywna kwestia, 792 mi się nie podobają a czarne to już w ogóle. Felgę musi być widać, czarne mi się zlewają z oponą, do szarego koloru jeszcze jeszcze ale do niebieskiego musi być srebrna. 

Tempomat aktywny chyba mam wybrany. Co do gwarancji, tak zrobię, rozszerzę, dzięki! 

I masz racje co do felg, kwestia gustu ale konfigurując teraz G20 wziąłbym dokładnie takie jak w pokazanej konfiguracji , mi się akurat podobają i  są zbieżne z linią z G60 jak i zapewne następcą G20

Opublikowano

@JacekLZ nie boisz sie ze tak sie przyssą że z lakierem odejdą w końcu? 😄 

@maxox dziękuję. Czarne są ładne ale mi się podobają z szarym lakierem, niekoniecznie z arctic blue

@klurg ja dostałem standardowy 14.5%. Trochę negocjowalem, wiadomo, trzeba pozbierać oferty, koszt samego finansowania zbiłem ale raczej bez szału i pewnie ogarnięci ludzie by spokojnie dostali lepszą ofertę. Nie chciało mi się też specjalnie biegać po dealerach i żebrać o te kilka tysięcy. Nie żeby się przelwało ale zajęłoby mi to trochę a i tak na auto muszę czekać

@Arrchi fajny bajer ale i tak naciągnąłem budżet mocno. Będzie trzeba chodzić w weekendy dorabiać po magazynach albo na uberze 😉 

@Woytas dzięki 🙂 

Opublikowano

Nie boję się, od wiosny do jesieni mam wyścigi w niektóre miesiące praktycznie co tydzień, więc sporo jeżdżę z rowerem, zero problemów z takim bagażnikiem. Nie zostawiam tego na słońcu na długie godziny. Zdarzyło mi się nawet, że złapała mnie solidna ulewa i też nic się nie działo. 

Opublikowano

Kolor fajny, ale felgi takie sobie , ja bym wybrał inne. Szyberdach otwarłem może z dwa razy przez 20 miesięcy, a hak też posiadam i jeszcze nie używałem 😁

Opublikowano

Ten kolor to wygląda jakby już się BMW pomysły skończyły. Po super odcieniach poprzedniej generacji, potem tanzanite to ciężko już cokolwiek sensownego wymyśleć i jest jakaś nijakość 

Opublikowano (edytowane)
W dniu 28.01.2025 o 18:38, Sheppard25 napisał(a):

@klurg ja dostałem standardowy 14.5%. Trochę negocjowalem, wiadomo, trzeba pozbierać oferty, koszt samego finansowania zbiłem ale raczej bez szału i pewnie ogarnięci ludzie by spokojnie dostali lepszą ofertę. Nie chciało mi się też specjalnie biegać po dealerach i żebrać o te kilka tysięcy. Nie żeby się przelwało ale zajęłoby mi to trochę a i tak na auto muszę czekać

Dzięki za info, myślałem, że BMW daje obecnie większe rabaty, tzn. kolega zamówił w grudniu 24' G20 330i (BMW Premium Arena Łódź), gdzie z wyceny katalogowej plus dobrane wyposażenie - pod 340 kpln - podobno zeszli mu do 275 kpln czyli niby blisko 20% , ale dokumentów nie widziałem.... Twierdzi, że bierze za gotówkę, nie wiem czy to ma znaczenie.

Edytowane przez klurg
Opublikowano (edytowane)
6 godzin temu, klurg napisał(a):

Dzięki za info, myślałem, że BMW daje obecnie większe rabaty, tzn. kolega zamówił w grudniu 24' G20 330i (BMW Premium Arena Łódź), gdzie z wyceny katalogowej plus dobrane wyposażenie - pod 340 kpln - podobno zeszli mu do 275 kpln czyli niby blisko 20% , ale dokumentów nie widziałem.... Twierdzi, że bierze za gotówkę, nie wiem czy to ma znaczenie.

@klurg ma znaczenie. Pytanie jeszcze czy auto nie ze stocka przypadkiem, wtedy daja z kolei wyzsze. Jesli do produkcji to szacun za rabat. 

PS ok doczytalem ze dobieral doposazenie, to ladny rabat

Edytowane przez Sheppard25