Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przecież „problemy” diesla biorą się z bezpośredniego wtrysku, więc zadajmy sobie pytanie: jaki wtrysk jest nowoczesnych silnikach benzynowych? 😉 jest nagar w kolektorze dolotowym- jest, jest GPF? Jest, jest wyższą emisją NOx? Pewnie też 😉 

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Do sedna.

Jakie masz auto teraz?

Do czego zmierzam: wybrałbym raczej G30 LCI a jako następne kupił G60 LCI 🙂

Kupując teraz G60 LCI, za 2-3-4 lata - gdy nadejdzie czas zmiany, niejako nie będziesz miał wyboru. Chyba że nagle coś innego w stylu X3 / X5.

Opublikowano (edytowane)

G31 LCI 530d RWD, 6,9l wg społeczności, u mnie z apki średnio między 7-7,5.

Edytowane przez Fat_
Opublikowano
W dniu 24.01.2025 o 17:01, Rufio napisał(a):

Nie wiem, trzeba znaleźć kogoś z 530d. Żeby sprawdził jaki jest wynik w aplikacji dla społeczności 

Opublikowano
3 godziny temu, luk_byd napisał(a):

Do sedna.

Jakie masz auto teraz?

Do czego zmierzam: wybrałbym raczej G30 LCI a jako następne kupił G60 LCI 🙂

Kupując teraz G60 LCI, za 2-3-4 lata - gdy nadejdzie czas zmiany, niejako nie będziesz miał wyboru. Chyba że nagle coś innego w stylu X3 / X5.

Arteon R

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
51 minut temu, zalezi napisał(a):

Arteon R

Przesiadka na G30 LCI może być czymś miłym, a może być zmianą na 'podobnym' poziomie.

Nie mniej jednak, jak pójdziesz od razu w G60 (ja bym tak zrobił, ale najeżdziłem się już G30) to co za 2-3-4 lata? Nadal będzie G60, to samo Audi A6 i ta sama E klasa.

• Lubię to 1
Opublikowano

Ja bym bez zastanowienia poszedł w G60, jeśli masz taką możliwość. Nowe to nowe, Co więcej, w przypadku G60 kupisz prawdopodobnie to, co chcesz, a używane auto to zawsze jakiś kompromis.

• Lubię to 1
Opublikowano

550e jest przyjemnie szybkie. Moment jak w dieslu - nie trzeba kręcić silnika bardzo wysoko. Jak przyjdzie ochota, to można to zrobić i wtedy jest jeszcze przyjemniej. Na samym dole mam wrażenie, że ten elektryk czasem się nie dogaduje gładko z silnikiem benzynowym i jest taki moment zawahania. To zawahanie znika zupełnie w trybie sport. Ale a propos sportu: tu go za dużo to nie ma. Jest szybko to na pewno. Ale sportowo to raczej nie. Chociaż to są subiektywne odczucia i z tym trzeba się obnosić ostrożnie na forum, he he.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
16 godzin temu, zalezi napisał(a):

R czyli 2.0 TSI 320km, silnik Evo4

No to G60 550e.

Później się pomyśli 🙂

Opublikowano (edytowane)
22 minuty temu, luk_byd napisał(a):

No to G60 550e.

Później się pomyśli 🙂

Mi się ten diesel podoba 🙂

Fajny "dół", mało pali, nieźle brzmi, dobra cena jak na 3.0 😉