Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej. Jeśli nieodpowiedni lub trywialny temat to przepraszam.

Mam mały mętlik w głowie - nowa G60 z salonu z 4 letnią gwarancją za 320 tys zł po dużym rabacie czy używana 5 G30 LCI 530d jeszcze na 15 miesięcznej gwarancji BMW bezwypadkowa z przebiegiem 40 tys km za 230 tys zł? Podobne wyposażenie, może ciut lepsze w starszej G30. Co sądzicie, co wg Was się lepiej opłaca i sprawdzi na kilka lat jazdy?

Opublikowano
7 minut temu, zalezi napisał(a):

Hej. Jeśli nieodpowiedni lub trywialny temat to przepraszam.

Mam mały mętlik w głowie - nowa G60 z salonu z 4 letnią gwarancją za 320 tys zł po dużym rabacie czy używana 5 G30 LCI 530d jeszcze na 15 miesięcznej gwarancji BMW bezwypadkowa z przebiegiem 40 tys km za 230 tys zł? Podobne wyposażenie, może ciut lepsze w starszej G30. Co sądzicie, co wg Was się lepiej opłaca i sprawdzi na kilka lat jazdy?

w grudniu 2021 kupiłem G30 przed lift - auto 3 letnie, 46 tys. przebiegu. Nawet nie pytaj co w tym aucie się zepsuło przez 100 tys. km, bo łatwiej byłoby mi powiedzieć, co się nie zepsuło 🙂

Dla mnie wybór byłby oczywisty - G60 z 5-letnią gwarancją. Z drugiej strony mówimy o różnicy 100 tys. złotych - to bardzo dużo pieniędzy.

• Lubię to 1
Opublikowano

Wolalbym nawet golasa g60 520d z duzym rabatem wyrwiesz za okolo 250tys. Za kilka lat to nadal bedzie swiezo wygladajace auto. Do tego zawsze to nowe. 

• Lubię to 1
Opublikowano
8 minut temu, J.D. napisał(a):

w grudniu 2021 kupiłem G30 przed lift - auto 3 letnie, 46 tys. przebiegu. Nawet nie pytaj co w tym aucie się zepsuło przez 100 tys. km, bo łatwiej byłoby mi powiedzieć, co się nie zepsuło 🙂

Dla mnie wybór byłby oczywisty - G60 z 5-letnią gwarancją. Z drugiej strony mówimy o różnicy 100 tys. złotych - to bardzo dużo pieniędzy.

No właśnie, też się tego obawiam. Gwarancji zostało dokładnie 13 miesięcy, a inna, druga sztuka G30 LCI 530d za 210 tyz zł ma już przebiegu 57 tys i olej zmieniany tylko jak system wzywał przy przeglądach…

Nie chciałbym miny, a jak piszesz - można się czasami mocno zdziwić kosztami, szczególnie w 3-4 letnim dieslu z 3.0 🙂

Opublikowano
6 minut temu, kubul napisał(a):

Wolalbym nawet golasa g60 520d z duzym rabatem wyrwiesz za okolo 250tys. Za kilka lat to nadal bedzie swiezo wygladajace auto. Do tego zawsze to nowe. 

Coś w tym jest. Nowa buda, jednak jednak z czasem bardziej będzie pożądana i ten fakt nowego auta jest nie do podrobienia. Zakup w leasingu jak coś obu opcji 🙂

Opublikowano

Ja na przyklad w 2021r kupilem 530xi z 2017r jako uzywane z 2 letnia gwarancja z przebiegiem 100tys. Obecnie mam 160tys nalatane i odpukać nie dzialo się nic takiego.

Jedynie na gwarancji poszla pompa wody, tzn ubywalo plynu chlodniczego i stwierdzono nieszczelnosc pompy wody. Wymienili, przeszlo. Poza aso i poza gwarancja nie bylyby to jakies ogromne koszta. Takze ja na awaryjnosc nie narzekam. Teraz stalem przed wyborem kupna uzywanej m850i lub m550i lub nawet m5 i nowej g60 540d. Budzet mialem do 400tys wiec moglem w sumie wybierac. Wybralem g60. Jezdzilem pare dni testową i bylem milo zaskoczony. Na minus wykonanie wnetrza wzgledem g30. Ale niestety takie mamy czasy. 

• Lubię to 1
  • Moderatorzy
Opublikowano
1 godzinę temu, zalezi napisał(a):

Mam mały mętlik w głowie - nowa G60 z salonu z 4 letnią gwarancją za 320 tys zł po dużym rabacie czy używana 5 G30 LCI 530d jeszcze na 15 miesięcznej gwarancji BMW bezwypadkowa z przebiegiem 40 tys km za 230 tys zł? 

Jaki silnik w G60?