Skocz do zawartości

Zmiana bi xenon lci na POMODZONE H7 Lci

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam potrzebował bym plik do modułu świateł chcę zmienić z bixenon lci na h7(zmieniona soczewka na biled Laser) po podłączeniu lamp nie działają mi długie światła h7  przez co też nie odpala mi długach na bi ledzie z góry dzięki

Opublikowano

Podłączyłeś  h7 pod kable od przesłony długich świateł w lampach AHL? Mogłeś usmarzyć moduł i już długie nie zaświeci bez naprawy/wymiany modułu zastanawiam się czy ten moduł obsłuży inne lampy niż AHL bo jest dedykowany pod te światła i do tego dochodzi jeszcze regulacja wysokości bo też jest inaczej podłączona. Myślę że kodowanie nic nie zmieni w tej sytuacji.

Opublikowano

hej mam bixenon nie skrętny wszystko działa oprócz długich  świateł  lampy się poziomują  automatycznie jeśli przeprogramowanie nic nie da to załatwię sprawę przekaźnikiem plus podkradnę z mijania a sygnał z przesłony tylko potrzebował bym opis kostki do bixenonu już chyba z 5 godzin szukałem i nic nie znalazłem 😞

Opublikowano

Kto robił retrofita? Czy we wtyczce lamp byly jakieś zmiany w lokalizacji oryginalnych kabli podpiętych do lamp? Jeśli nie to na pin nr 5 jest sygnał na przesłonę lamp bixenon problem polega na tym ze jest to jeden pin o przekroju około 1mm² gdzie zwykłe długie światło ma pin o przekroju jakieś 5~6mm² i jeśli podepniesz pod te kable 2 żarówki o mocy 55W każda to spali to pin/moduł w ułamku sekundy i pozamiatane. Jak nic nie było modzone przy wtyczkach lamp to na pin nr5 jest sygnał dla świateł drogowych ale tylko przez przekaźnik.