Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Po wymianie ekranu na Android nie mam dźwięku po gnieździe AUX. Radio fabryczne BMW działa i słychać w głośnikach. Jak podłącze do przewodu słuchawki czy głośnik na wtyczkę Jack to dźwięk w słuchawkach jest. Jednak jak wepnę się w gniazdo AUX w podłokietniku to dźwięku brak. Jak przełożę stary ekran to po podłączeniu telefonu do gniazda AUX dźwięk w głośnikach jest. W czym może być problem?

Opublikowano (edytowane)

W tym, że dźwiek z Androida działa po AUX. Po podłączeniu Androida tracisz funkcjonalność oryginalnego gniazda AUX.

Sprawdź w wiązce nowego ekranu czy nie ma tam czasem gniazda Jack. U siebie (co prawda w E91 i Linux zamiast Androida ale to akurat jeden czort) w wiązce ekranu mam wyprowadzone gniazdo jack i w zestawie dołączony miałem nawet kabel AUX. 

Edytowane przez KucaQ
  • Moderatorzy
Opublikowano

Włączyłeś AUX jak źródło dźwięku w mediach oryginalnej nawi?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Może wiązka z tego androida, która łączy się z aux jest skopana?

spacer.png

Opublikowano
11 godzin temu, Marcinn_87 napisał(a):

Tylko że u mnie dźwięk z androida nie chce działać po AUX.

Czyli nie masz w ogóle dźwieku z Androida? To albo wiązka ekranu skopana jak kolega wyżej zasugerował, albo problem z samym ekranem. 

• Moderatorzy
Opublikowano

Już miałem u siebie Androida który został zwrócony bo nie generował dźwięku przez AUX.

Opublikowano

Mam dźwięk z androida jak w wiązkę podepnę słuchawki w  gniazdo co mam połączyć z AUX w aucie. Ale jak połączę te gniazdo z gniazdem w aucie to dźwięku brak. Też podejrzewam wiązkę zasilająca androida, Chińczyk powiedział że dośle nową, zobaczę czy to pomoże.