Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich, może miał ktoś podobny problem, raptem przestała działać navi, na ekranie wciąż "trwa aktualizacja", również automatyczne ustawianie godziny, muzyka bluetooth z telefonu, rozmowy normalnie działają, dodatkowo nie czyta płyt CD, wydaje mi się nie nic nie pominąłem, jak coś mi się przypomni to edytuje, proszę o pomoc, pozdrawiam użytkowników 🍻

Opublikowano (edytowane)

Cześć,

Spróbuj reset jak na poniższym filmiku (przycisk włączania/gałkę głośności trzeba przytrzymać ok 30 sek):

Edytowane przez G0rdon
Opublikowano
3 godziny temu, G0rdon napisał(a):

Cześć,

Spróbuj reset jak na poniższym filmiku (przycisk włączania/gałkę głośności trzeba przytrzymać ok 30 sek):

Siemka, niestety próbowałem wiele razy, nic nie pomogło, screen mirroring też nie działa, właśnie próbowałem połączyć, możliwe że to wina wzmacniacza? 

Opublikowano

Jego akurat bym nie podejrzewał. Rozumiem,że zawieszenie nie powstało podczas aktualizacji poprzez USB/ OTA? Osobiście bym jeszcze spróbował odpiąć jedną klemę na chwilę,aby zrobić "hard reset"...
Rozumiem,że nawet przy wciskaniu klawiszy funkcyjnych (media/map/itp) ciągle tylko widnieje ekran "aktualizacji w toku"?

Opublikowano
54 minuty temu, G0rdon napisał(a):

Jego akurat bym nie podejrzewał. Rozumiem,że zawieszenie nie powstało podczas aktualizacji poprzez USB/ OTA? Osobiście bym jeszcze spróbował odpiąć jedną klemę na chwilę,aby zrobić "hard reset"...
Rozumiem,że nawet przy wciskaniu klawiszy funkcyjnych (media/map/itp) ciągle tylko widnieje ekran "aktualizacji w toku"?

Ogarnąłem ISTA i kabel, ale jestem nowicjuszem w temacie bmw, z tego co widzę, antena na większości błędów, może jakos Ci to ułatwi, dodatkowo na wzmacniaczu świeci się czerwna dioda, wrzucam zdjęcia. Dodam, że wymieniałem ostatnio baterie SOS, możliwe że ma to coś wspólnego? 

20250110_232829.jpg

20250110_232805.jpg

20250110_232700.jpg

20250110_233535.jpg

Opublikowano (edytowane)

Podejrzanie dużo obecnych błędów dotyczących wszystkich urządzeń które podlegają pod iDrive...

Mówiłeś,że 30 sec już próbowałeś. Z tego co widzę jest jeszcze opcja "miękkiego' restartu poprzez trzymanie tego samego przycisku przez 70 sec.
"Reboot the iDrive your of vehicle by pressing and holding the mute (VOL) button near the center console for 70 seconds with the car in drive-ready mode but parked. Once the screen goes blank, release the button and the system will restart."

Może warto spróbować?

Załączam też filmik, który potwierdza info ze stronki BMW:

Edytowane przez G0rdon
Opublikowano
3 godziny temu, G0rdon napisał(a):

Podejrzanie dużo obecnych błędów dotyczących wszystkich urządzeń które podlegają pod iDrive...

Mówiłeś,że 30 sec już próbowałeś. Z tego co widzę jest jeszcze opcja "miękkiego' restartu poprzez trzymanie tego samego przycisku przez 70 sec.
"Reboot the iDrive your of vehicle by pressing and holding the mute (VOL) button near the center console for 70 seconds with the car in drive-ready mode but parked. Once the screen goes blank, release the button and the system will restart."

Może warto spróbować?

Załączam też filmik, który potwierdza info ze stronki BMW:

Dzięki za następna radę, niestety nic się nie dzieje, tylko restart po 20-30 sek i tyle, próbowałem również razem w przyciskiem "mode" "wyauwaniem płyt" znalazłem różne pomysły na YouTube, ale niestety nic się nie sprawdza 😪