Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie, dziwna sprawa. 1.5 miesiąca temu wymieniłem sobie 4 sprężyny i przednie amory w moim aucie. Dobrałem wszystko wg katalogu Bilsteina do M-Pakietu, amory B4 skrócone (tylne tez mam b4 wymieniane w maju), sprężyny m-pakiet. Zamontowane wszystko prawidłowo ale mam teraz terenówke, jest wyżej niż seria. Pisałem nawet do Bilsteina ale po kilku mejlach stwierdzili, ze moje auto jest przedliftowe "the part numbers you are using are only approved for vehicles from 09/2008"  ale przecież zawieszenie jest takie samo 🫠

Tak na marginesie to auto się genialnie prowadzi, jest sztywne. Gdyby tylko nie ta "wysokość", nie mogę na to patrzeć 🥲

Opublikowano

Na starych przednich sprężynach udało mi sie wyczytać, że są D7. Na tylnich juz nie.

Amorki: 22-135049, 22-135032, 19-135052

Sprężyny: 37-313456, 36-313235

• Moderatorzy
Opublikowano

Odboje i osłony też masz od m paku kupione? Sprężyny zostały odpowiednio zamontowane w swoim gnieździe?

To się też musi trochę ułożyć, ale ciężko powiedzieć bez zdjęć. Wrzuć ze dwa zdjęcia.

Opublikowano

odboje i osłony do m-pakietu. Nowe gumy do sprężyn, mocowanie sprężyny, nowe mocowanie kolumny z łożyskiem. Poniżej linki do fotek.

12, 3

Wg specyfikacji TIS powinno być 584mm od dolnej krawędzi felgi do błotnika. U mnie jest 605mm (standard ma 599mm a pakiet na złe drogi 617mm).

ST ma sprężyny obniżające VA/HA (mm): 20/10mm, także może to wrzucę na lato 🤔