Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam cztery lata temu kiedy zakupiłem moją f10 silnik 520d 184km 2010r zrobiłem profilaktyczny duży serwis i właśnie między innymi wybrałem świece żarowe Beru bo są najbardziej polecane do BMW i już wiem dlaczego ponieważ zrobiłem już na nich 70 tyś km i nadal się nic nie dzieje , że działam profilaktycznie pod koniec tygodnia jadę na wymianę świec i co się okazuje do mojego modelu silnika nie ma już dostępnych świec Beru jedynie Bosch , NGK jeżeli chodzi o tą półkę czy ktoś może się wypowiedzieć dlaczego są nie dostępne ?

Opublikowano
10 godzin temu, Kolorusek napisał(a):

Przecież beru masz dostępne normalnie w intercars na przykład  (GN 1018)

Dla mnie wymiana świec żarowych profilaktycznie jest bez sensu. No, ale jak tam sobie chcesz

Tylko po pierwsze nie jest to świeca do mojego silnika , po drugie świece żarowe mają to do siebie że już średnio po 80 tyś lub powyżej 5 lat nie dają już się wykręcić czyli się urywają jak ktoś dba to zdaje sobie z tego sprawę i robi profilaktykę przy której też świeca żarowa może być już nie do wykręcenia.

Opublikowano

głupoty piszesz... u mnie pierwszy raz wykręcałem (do pomiaru kompry)przy 270tyś bez żadnego problemu... a profilaktycznie to się gwint poprawia i smaruję smarem do świec żarowych... 

Jack_Strong-
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Sterownik w n47n... chyba nie wiesz o czym piszesz Randall, nigdy nie siadaja. Chlopak ma racje a strzelacie glupotami o braku potrzeby wymiany i naprawy gwintu w glowicy....a opilki to gdzie poleca? W kosmos? 

Swiece beru od dawna sa nie dostepne do tego silnika. Stosujemy obecnie bosch.