Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam czy jest ktoś na forum kto mroził lakier w swoim g60? Zamówiłem czarny metalik i zastanawiam się czy nie okleić całego auta folią ochronną matową ? Może macie jakieś fotki swoich g60 oklejonych ? Druga kwesta co polecacie w temacie dokładek ? Nie licząc maxtona który do końca mi nie leży…Oryginały BMW mają ceny z kosmosu 

Opublikowano

Czarny, zamrożony matowym PPF 🙂

Jakbys chcial zobaczyć na żywo to jestem z Krakowa 🙂

IMG-20241218-WA0019.jpg

IMG-20241218-WA0016.jpg

IMG-20241218-WA0015.jpg

IMG-20241217-WA0000.jpg

20250107_082133.jpg

• Lubię to 1
Opublikowano (edytowane)

Masz może więcej zdjęć w naturalnym świetle ?Tych mi najbardziej brakuje , z góry dziękuję 

Edytowane przez Daniel2211
Opublikowano (edytowane)

Zdjęcia niezależnie od światła nie oddadzą rzeczywistości, mam taki lakier z palety bmw. Ale ta czarna g61 na matowej foli powyżej wygląda znakomicie 🫡💪

Edytowane przez Użytkownik525xd
Opublikowano
Godzinę temu, Daniel2211 napisał(a):

Masz może więcej zdjęć w naturalnym świetle ?Tych mi najbardziej brakuje , z góry dziękuję 

Nie robilem w zasadzie żadnych zdjec, a teraz jest juz brudne po trasie 🙂

Ogólnie na zywo wyglada lepiej, i robi "wow" wśród ludzi.

Opublikowano

To prawda, mat na tym aucie, w tym kolorze, robi bardzo dobre wrażenie. Wszystkie elementy piano, z racji, że pozostają w połysku, zostają uwydatnione. No i sama linia staje się bardziej czytelna. Widziałem w sedanie, tylko w kolorze sophisto - można było pomylić z m5 😉

Opublikowano
12 minut temu, tolkapon napisał(a):

a ten piano black w zderzakach tez można obkleić na mat?

Tak, można wszystko obkleić matem, ale wtedy byłby efekt skody fabii - wszystko w jednym kolorze/w jednej fakturze. Tutaj fajnie jak to kontrastuje.

Opublikowano (edytowane)

Cena jak za lakier, przy czym ciekawy kompromis bo masz warstwę ochronną na parę lat. Drogo wychodzi, powiedzmy 4k rocznie za tę ochronę, ale masz z głowy martwienie się o parkowanie blisko innych aut.

Osobiście u mnie po 9 latach bez żadnych dodatkowych usług lakier nadal wygląda bardzo dobrze, rys nie widać prawie w ogóle. Może komuś się przyda ta informacja.

No ale nie miałem wymieniane jeszcze nic na karoserii, więc nie ma różnicy w odcieniach elementów. Lakier matowy w czasie jaśnieje. Nowy zderzak jest ciemniejszy. To też warto wiedzieć 

Ale co chciałem zapytać, czy wnętrza drzwi też masz satynowe i wszelkie lakierowane elementy?

Edytowane przez Użytkownik525xd
Opublikowano
3 godziny temu, ryb55 napisał(a):

a jaki był koszt oklejenia?

18k netto + oklejone piano w środku, wyświetlacz matem, niewidzialne wycieraczki, powłoka na PPF

2 godziny temu, tolkapon napisał(a):

a ten piano black w zderzakach tez można obkleić na mat?

można, ale nie widzę sensu, został oklejony połyskiem PPF

55 minut temu, Użytkownik525xd napisał(a):

Ale co chciałem zapytać, czy wnętrza drzwi też masz satynowe i wszelkie lakierowane elementy?

Jest zawinięty delikatnie na drzwiach, ale same progi i wszystko w koło jest w połysku to co się da dodatkowo PPF. Totalnie tego nie widać, nie rzuca się w oczy. Pasuje do piano we wnętrzu.

Bałem się, że będzie widać takie odcięcie wnętrze/środek, ale jest lux 🙂

Opublikowano

Wygląda bardzo fajnie. Nie wiem jak jest na żywo ale na foto nie do odróżnienia z lakierem frozen deep grey

Opublikowano
40 minut temu, ryb55 napisał(a):

Wygląda bardzo fajnie. Nie wiem jak jest na żywo ale na foto nie do odróżnienia z lakierem frozen deep grey

Padały pytania czy to nie M5 od postronnych świadków.  Śmiałem się ze zrobię to po polsku ze dokleję emblemat i będzie M5.

Opublikowano (edytowane)

W moim g30 mam oklejony cały przód czyli zderzak, maska, lampy, błotniki , przejechakem  już od nowości 105.tys i uważam że największym plusem foli jest wyłapywanie kamieni, zawsze jak folia będzie bardzo obita mogę ściągnąć i mam lakier jak nowy o plusach przy myciu już nie wspomnę. Nie wyobrażam sobie nie okleić nowego auta 

Edytowane przez Daniel2211