Skocz do zawartości

BMW X3 E83 doposażenie w ogrzewanie postojowe

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Przeglądnąłem całe forum, i nie znalazłem nic konkretnego na temat doposażenia tego pojazdu (X3 E83 2,0d) w ogrzewanie postojowe. Na portalach z przedmiotami używanymi jest bardzo dużo różnego rodzaju piecyków, jednak bardzo mało kompletnych, a większość paskudnie wydarte z korzeniami, bez dodatkowego osprzętu, który jest niezbędny do poprawnego działania urządzenia. Postanowiłem doposażyć moje autko w takie ogrzewanie, jednak nigdzie nie znalazłem jak krok po kroku to zamontować ( była instrukcja w j. niemieckim i angielskim, ale z tym mi nie po drodze), jakie elementy musi się zakupić, żeby to do kupy poskładać, i prawidłowo działało. Z racji że moje autko stoi cały rok pod chmurką, przed oknem sypialni, to miło by żeby startować z pilota. Rozważałem montaż grzałki elektrycznej, jednak mam obawę że któregoś dnia mogę odjechać z przewodem zasilającym, a i na wyjeździe problem z zasilaniem. Jeżeli ktoś montował owo urządzenie, a mógłby dokładnie opisać typ, model, wszystkie składniki urządzenia, gdzie podłączyć przewody elektryczne, płynu chłodzącego, itd. mile widziane jakieś fotki, którędy przeciśnięte są przewody, gdzie wychodzi rurka od spalin, to byłbym bardzo wdzięczny za pomoc, i myślę że nie tylko ja, ale znalazło by się więcej chętnych do zainstalowania tego urządzenia. Z góry dzięki za pomoc.