Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, 

Co może być do zrobienia w BMW e46 330cd gdy otwieram samochód pilotem po chwili otwierają się przednie oraz tylnie szyby? Przy dwókrotnym kliknięciu  otworzeniu na pilocie  samochodu szyby się nie otwierają. Gdy zamykam i otwieram samochód na przycisku, który znajduje się w samochodzie nic się nie dzieje. 

Opublikowano

Dzisiaj już otworzyły się przekręcając kluczyk w zamku i nie opuściły się szyby, tak samo z pilota już nie otwierają się. Czy przez mróz możliwe było by że coś świrują? Bo jeszcze wczoraj jak był mróz i chciałem otworzyć kluczykiem to nie otwierały się a gdy przekręciłem w prawo włączał się alarm, a z pilota otwierał się ale szyby opadały przednie i tylnie się uchylały. 

Opublikowano

Czy pilot można zakodować aby zamykały się szyby naciskając zamknięcie na pilocie? Otwieranie działa ale nie chcą się zamknąć, słychać jakby silniczek  chciał ruszyć ale nie zamykają się. 

Opublikowano
4 godziny temu, Mikuss141 napisał(a):

Czy przez mróz możliwe było by że coś świrują? 

Być może, jeśli znowu zaczną świrować (a zamek nie bedzie działał) to trzeba wymienić wkładke zamka.

4 godziny temu, Mikuss141 napisał(a):

Czy pilot można zakodować aby zamykały się szyby naciskając zamknięcie na pilocie?

W e46 fabrycznie szyby sie powinny zamykać z pilota kiedy przytrzymasz dłużej przycisk zamykania, analogicznie wygląda sytuacja z otwieraniem szyb. Jeśli po dłuższym przytrzymaniu nie zamykają ci sie szyby, to musi być coś nie tak. Być może kodowanie GM załatwi sprawe.

Opublikowano

Próbowałem na nowo zakodować pilot ale długo nie chciał załapać w końcu się udało, na chwilę problem z szybami zniknął ale gdy wyszedłem z samochodu przy próbie otwarcia drzwi szyby znów się opuściły. Nie wiem dlaczego jeśli siedzę w samochodzie i przyciskam na pilocie otwieranie i zamykanie szyby się nie opuszczają wyjdę z samochodu zamknę i otworzę to szyby znów lecą w dół. Jesli przekręcę kluczem żeby samochód się otworzył też się opuszczają. Czy możliwe jest  że moduł komfort zaczął szwankować?

Opublikowano

Wydaje mi się, że przy uszkodzonym module szyby prędzej by sie w ogóle nie otwierały niż odwrotnie.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Sprawdź ncs jakie funkcje są zakodowane w GM. Jeżeli problem powstał nagle możliwe że jest uszkodzony zamek lub problem z przewodami/wtyczkami na przepuście między słupkiem a drzwiami.

Nawet zepsuty zegar dwa razy na dobę pokazuje właściwą godzinę ;)