Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Auto po zakupie 3 tygodnie temu w menu miało zapisane 4 telefony poprzedniego właściciela z Niemiec. Po usunięciu starych telefonów nie można dodać nowego telefonu. Włączam bluetooth  pokazuje się menu dodaj urządzenie ale po wybraniu opcji dodaj urządzenie nic się nie dzieje. pojawia się informacja zapoznaj sie z instrukcją.

wersja oprogramowania SW TC-002.007.000-002.007

zastanawiam się czy nie brakuje tam jakiegoś modułu bluetooth ale skoro były zapisane telefony i jest możliwść zaznaczenia ptaszka czyli włączenia bluetooth to raczej sprzętowo jest ok.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Juz nie pamietam jak to szlo z dodawaniem, ale rozumiem, ze w telefonie masz BT wlaczony i telefon Ci znajduje samochod?

• Moderatorzy
Opublikowano

A szukałeś urządzenia BMWXXXXX w menu BT w telefonie po naciśnięciu dodaj urządzenie?

Opublikowano

Tak , sprawdzałem w telefonie i nie widać auta. Dzisiaj zajrzałem do bagażnika w tym aucie i okazuje się, że nie ma tam modułu tego metalowego.  Auto w wyposażeniu po vin ma navigację business i zestaw głośnomówiący ze złączem USB. Już zdurniałem. podłączyłem telefon po kablu usb i w multimediach widać telefon ale nie idzie odtworzyć żadnej muzyki . Czytam instrukcję obsługi ale tam nic prawie nie ma na ten temat.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

W bardzo prostych wersjach wyposazenia, BT jest w jednostce glownej i modul telekomunikacyjny (ten pod podlaga bagaznika) nie jest potrzebny. Daj no swoj VIN, to Ci sprawdze dokladnie.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

No u Ciebie ewidentnie BT i zlacze USB jest podlaczone bezposrednio do jednostki glownej ("nawigacji"). Patrzac na wyposazenie Twojego samochodu, to bral to jakis mlody gniewny. Auto mialo szybko jechac a muza dobrze grac, nic wiecej. 😉

Czyli rozumiem, ze funkcje BT w telefonie mozesz uruchomic? Nie jest jakas zaszarzona?

Czy probowales testowac to z innymi telefonami? Moze po prostu musisz sciagnac oprogramowanie ze strony BMW i uaktualnic (poprzez pendrive sie to robi). Auto ma 13 lat, wiec jak nikt tego nie zrobil, to moze nie wspolpracowac z jakimis nowymi modelami telefonow i typow BT.

W Twoim aucie nie odtworzysz muzyki poprzez BT. Musialbys miec bogatsza wersje BT. Nie da sie tego uruchomic kodowaniem. Pozostaje Ci tylko odtwarzanie z pendrive albo radio. 🙂 Jest jeszcze opcja wymiany ekranu na androidowy, co Ci rozwiaze wszystkie problemy multimedialne.