Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam czy ma ktoś felgi z et 43 r18 w BMW f10/f11. Znalazłem fajne felgi które mi się podobają tylko pytanie czy takie et podejdzie pod to auto i czy nie będzie za bardzo wystawać. Felgi pochodzą z x3 z serii F  Proszę o pomoc w tej sprawie 

Opublikowano
4 godziny temu, damian7934 napisał(a):

Witam czy ma ktoś felgi z et 43 r18 w BMW f10/f11. Znalazłem fajne felgi które mi się podobają tylko pytanie czy takie et podejdzie pod to auto i czy nie będzie za bardzo wystawać. Felgi pochodzą z x3 z serii F  Proszę o pomoc w tej sprawie 

Napisz coś więcej - jakie masz obecnie opony/felgi, a jakie chciałbyś zamontować.

Jeżeli masz obecnie standardowy zestaw 245/45R18 na felgach 8Jx18 ET30 a chciałbyś zamontować te same opony na felgi z F25 8Jx18 ET43, to tutaj masz wizualizację:

https://www.willtheyfit.com/index.php?width=245&aspect=45&diameter=18&wheelwidth=8&offset=30&width2=245&aspect2=45&wheel_size=18&wheel_width=8&offset2=43

Felgi z większym ET będą głębiej osadzone, niż te z mniejszym ET. Możesz rozważyć zastosowanie dystansów (10-15mm) + dłuższych śrub, żeby utrzymać rozstaw zbliżony do oryginalnego.

Opublikowano

Dokładnie by było tak jak napisałeś 18’ 8j z et 43. Nie znam się na tym i właśnie dlatego pytam bo nie wiem czy o nic by nie ocierało ani nie wystawało poza samochód bez dystansów. Ale dzięki za poprzednią wiadomość