Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich! Od jakiegoś czasu co 1-2 miesiące muszę wymienić żarówkę H7 świateł mijania w E91, bo żarówka przestaje palić.

Kontakty kolejnej żarówki do wymiany się postaram przysłać na zdjęciu (widać jakby jeden przepalony kontakt).

Co się dzieje i co jest do naprawy.

Z góry dziękuję za ew porady

Żarówka .jpg

Opublikowano

Witam, kupiłem nową kostkę z 2-ma przewodami do żarówki H7, ale od strony koła po zdejmowaniu zaślepki nie ma miejsca żeby wymienić ta kostkę na nową. Bo przewody do starej spalonej kostki tak krótkie, że jak dla mnie wymiana kostki jest możliwa tylko po zdejmowaniu całej lampy.
Na zdjęciu żarówki H7 powyżej widać ze przepalony kontakt żarówki jest dolny, do niego podchodzą 2 cienkie brązowe przewody, a do kontaktu górnego żarówki podchodzą 2 żółte cienkie przewody.

Opublikowano

Witam, kupiłem nową kostkę z 2-ma przewodami do żarówki H7, ale od strony koła po zdejmowaniu zaślepki nie ma miejsca żeby wymienić ta kostkę na nową. Bo przewody do starej spalonej kostki tak krótkie, że jak dla mnie wymiana kostki jest możliwa tylko po zdejmowaniu całej lampy.
Na zdjęciu żarówki H7 powyżej widać ze przepalony kontakt żarówki jest dolny, do niego podchodzą 2 cienkie brązowe przewody, a do kontaktu górnego żarówki podchodzą 2 żółte cienkie przewody.

Rozumiem, że demontaż lampy tylko po zdejmowaniu zderzaka