Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam, po 7 latach użytkowania i przebiegu w sumie niskiego 96tys km planuję jeszcze trochę podnieść moc i dać więcej powietrza w moim F31 335d. Obecnie auto jest na mapie zrobionej przez Krzyśka z My Bimmer-kodowanie BMW Ślask(od ok 3/4 lat), rezultaty(bynajmniej na papierze), wyszły w miarę ok . Tzn dla mnie priorytetem było zwiększenie KM, kosztem NM, w efekcie wyszło 397KM i 670 NM. Jestem pierwszym właścicielem i auto od "day 1" było mądrze docierane, wymiany pomimo pakietu serwisowego przez pierwsze 2 lata robione po ok 15tys km, teraz co ok 10 tys. Jeżdżone na dobrych oliwach, silnik płukany i od ok 5 lat jeżdżony na dobrych dodatkach Archoil AR 9100/9200(co wymianę), oraz AR6900 dodany przy/ po każym tankowaniu. 

Chciałbym zasięgnąć waszych opinii na co zwrócić uwagę przy tak założonym stage 2, następnie jaki intercooler wsadzić, w sensie żeby był skuteczy i nie zrujnował kieszeni? Wstępnie standardowo myślałem o Wagnerze, ewentualnie FMIC, jestem ciekaw czy macie podobne opinie, czy może są na rynku alternatywy równie dobre a ciut tańsze.  Co do wydechu to też nie mam pojęcia czy lepiej zrobić indywidualny, czy skupić się na jakiejś używce np z 340i, tu dodam że dzwięk raczej nie odgrywa nadrzędnej roli. Fajnie żeby był trochę bardziej mięsisty i mniej dizlowski ale nie jest to celem nadrzędnym.

No i finalnie zastanawiam się nad jakimś ogarniętym warsztatem ze Śląska i okolic który by to ładnie połatał i poprawił mapę biorąc pod uwagę dodane komponenty, ktoś coś ?

Z góry dzięki za wszelkie informacje, porady i spostrzeżenia 😋 .

Edytowane przez rabbit72
p44ahXld_o.jpg