Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie

Od 3 miesięcy jestem szczęśliwym posiadaczem BMW F10 525xd, zamierzam na sezon letni zmienić felgi, póki co mam 18stki, przód 8J 245 tył 9j 275

W garażu zalegają mi nowe opony Good Year z 22 roku które miałem założyć do innego auta, z myślą o zmianie felg postanowiłem je wykorzystać, 255/40/19

Pytanie zasadnicze czy przy napędzie x-drive nie będzie kłopotu? Fabrycznie mam dwie szerokości felgi i dwie różne opony dlatego wolę sie wpierw doinformować żeby później nie mieć kłopotu, drugie pytanie jakie et najlepiej dobrać? Znalazłem ładne felgi 19 8,5J ET35, domyślam się że będę musiał dobrać dystanse także chętnie poproszę o jakąś polecaną firmę

Najważniejsze pytanie czy wszystko będzie współgrało ze sobą, opona, felga, x-drive itd, szczerze jestem w tym zielony i chciałbym uniknąć jakichkolwiek problemów

Pozdrawiam serdecznie

• Moderatorzy
Opublikowano

Nic się nie stanie przy jednakowym obwodzie przód i tył, ale felgi również muszą być jednakowe na obydwu osiach.

Seria ma 8,5 ET 33 przy 19", więc twoje nowe felgi wejdą bez najmniejszego problemu.

• Lubię to 1