Skocz do zawartości

Czy da się uruchomić grzanie foteli, podłokietników, kierownicy z poziomu apki?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej, pytanie do osób, które mają Pakiet Comfort. Czy da się uruchomić grzanie foteli, podłokietników, kierownicy z poziomu apki? Auto będzie stało w wiacie garażowej nieocieplanej. Byłoby to przydatne. Czy może w takiej sytuacji zostaje jedynie Ogrzewanie postojowe?

Opublikowano

Nie ma grzania z poziomu aplikacji. Jest tylko wentylacja. Jeśli masz Webasto to prawdopodobnie też nie będziesz mógł zdalnie sterować grzaniem foteli, podłokietników i kierownicy, ale do potwierdzenia przez właścicieli aut z tą opcją.

Opublikowano
W dniu 26.12.2024 o 08:56, rafter1 napisał(a):

Mam X5 4.0i LCI , przesiadłem się z G30 540i po 5 latach ( 140 tys km) bezproblemowej eksploatacji. Wybrałem ponownie silnik B58. Przypadek? 😉

Wersja z miękką hybrydą pozwala na przyjemniejsze korzystanie z auta ( start/stop) a także trochę oszczedniejsza jazdę. W 540i miałem średnie z kompa 11.7 /100 km w X5 po 3000 tys km średnie komp pokazuje 10.8. 

33 minuty temu, buster12 napisał(a):

Nie ma grzania z poziomu aplikacji. Jest tylko wentylacja. Jeśli masz Webasto to prawdopodobnie też nie będziesz mógł zdalnie sterować grzaniem foteli, podłokietników i kierownicy, ale do potwierdzenia przez właścicieli aut z tą opcją.

Nie można, całe auto jest nagrzewane przez Webasto, ciepło leci przez nawiewy. 

Opublikowano

Podepnę się pod temat, w apce miałem podgląd kamer na postuje, teraz mam tylko opcje wentylacji coś się zmieniło ?
Auto ma 3 lata ale wszystkie usługi mam wykupione .

Opublikowano
35 minut temu, KonradF90 napisał(a):

Podepnę się pod temat, w apce miałem podgląd kamer na postuje, teraz mam tylko opcje wentylacji coś się zmieniło ?
Auto ma 3 lata ale wszystkie usługi mam wykupione .

image.thumb.png.3039a9dc4eddc6573a7b42225ca5c5bc.png

a taką opcję również masz wykupioną?

Opublikowano
Godzinę temu, KonradF90 napisał(a):

na stronie BMW CONNECTED DRIVE, nie mam takiej opcji do wyboru ani do kupienia ani jako aktywnej.
Aktywne mam Usługi zdalne BMW.

W LCI musi być ta opcja wykupione (domyślnie tak jest) żeby mieć zdalny dostęp do widoku 3D.

Opublikowano

Może po 3 latach ta opcja wygasa ? Na początku jak odebrałem auto to sobie to włączałem później zapomniałem o tej opcji...

Pakiet Connected Booster jednie taka opcje mam do kupie ale o funkcji kamer nie ma tam żadnego info.

Opublikowano

Pytanie do właścicieli G05 diesel: Czy zimą, gdy jest mróz i auto stoi pod chmurką, jest problem z szybkim nagrzaniem kabiny po rozpoczęciu jazdy?

Diesle rozgrzewają się dłużej niż benzyny i zastanawiam się na ile to stanowi problem w tym modelu, gdy nie ma się Ogrzewania postojowego.

Gdzieś mi się obiło o uszy, że G05 diesel mają jakąś dodatkową elektryczną nagrzewnicę, która ratuje sytuację, ale finalnie nigdzie nie znalazłem potwierdzenia.

Opublikowano
15 godzin temu, Semtex93 napisał(a):

Pytanie do właścicieli G05 diesel: Czy zimą, gdy jest mróz i auto stoi pod chmurką, jest problem z szybkim nagrzaniem kabiny po rozpoczęciu jazdy?

Diesle rozgrzewają się dłużej niż benzyny i zastanawiam się na ile to stanowi problem w tym modelu, gdy nie ma się Ogrzewania postojowego.

Gdzieś mi się obiło o uszy, że G05 diesel mają jakąś dodatkową elektryczną nagrzewnicę, która ratuje sytuację, ale finalnie nigdzie nie znalazłem potwierdzenia.

Większość diesli różnych marek ma nagrzewnice PTC do przyspieszenia nagrzewania wnętrza. W sumie to nie wiem jak w mojej X5, ale zakładam że jest bo zimnym nigdy nie wieje ale musiałbym zrobić test kiedy zaczyna lecieć mocniejsze ciepłe powietrze.
Najgorsze że wciąż nie mogę zmusić go do automatycznego włączania podgrzewanej kiery i foteli - muszę klikać.

Opublikowano
7 minut temu, Kingu napisał(a):

Większość diesli różnych marek ma nagrzewnice PTC do przyspieszenia nagrzewania wnętrza. W sumie to nie wiem jak w mojej X5, ale zakładam że jest bo zimnym nigdy nie wieje ale musiałbym zrobić test kiedy zaczyna lecieć mocniejsze ciepłe powietrze.
Najgorsze że wciąż nie mogę zmusić go do automatycznego włączania podgrzewanej kiery i foteli - muszę klikać.

Gdybys dał rade przetestować po rozruchu z jakiegoś mroźnego postoju pod chmurką, to byłbym wdzięczny.

Co do automatycznego startu - Jesli ruszasz z garazu podziemnego, to auto mysli, ze temperatura jest w okolicach 10-15 C. Jak wyjedziesz na zewnatrz, to musi minac ze 2-3 minuty zanim termometr ogarnie, ze jednak jest np. -5 C na zewn. Jezeli w miedzyczasie sam wyklikasz grzanie, to system nie bedzie mial szansy automatycznie wstać. Może dlatego masz wrazenie, ze to nie dziala w automacie.

Opublikowano
Godzinę temu, Kingu napisał(a):

jest w osobnym wątku jak to działa w LCI - jeśli takowe masz.

Opublikowano
20 godzin temu, Kingu napisał(a):

BMW Ci to wyłączyło. Jak już pisałem w którymś wątku - to jest dla mnie dramat, żeby takie coś było na abonament. Przecież ta funkcja korzysta z termometra na stałe zamontowanego w aucie. Z tego co pamiętam to się nazywa reguły klimatyzacji i jest w usługach connected drive.  

Opublikowano
3 godziny temu, DanielKZ napisał(a):

BMW Ci to wyłączyło. Jak już pisałem w którymś wątku - to jest dla mnie dramat, żeby takie coś było na abonament. Przecież ta funkcja korzysta z termometra na stałe zamontowanego w aucie. Z tego co pamiętam to się nazywa reguły klimatyzacji i jest w usługach connected drive.  

Nie, mam to dostępne a wszystkie usługi online wykupione. W pre-LCI to zresztą nie było na abonament jeśli dobrze pamiętam.
Ustawiam, pojawia się, sprawdzam, dalej jest, a potem przychodzę po kilku godzinach i nie nie pamięta.

Opublikowano
9 godzin temu, DanielKZ napisał(a):

Cześć Wszystkim. Mam zamówionego G05. Jak to właśnie jest z tym dostępem przez aplikację? Jest to płatne po jakimś czasie? Za dostęp do jakich funkcji trzeba zapłacić i po jakim czasie od pierwszego uruchomienia? Sprzedawca w salonie nie wie za wiele na ten temat.

W Skodzie płacę za rok dostępu do danych samochodu około 170zł, ale działa to fatalnie (nieraz dane trzeba kilka razy odświeżać ręcznie i czekać jak zadziała). Do tego druga opcja to dostęp do usług online i live traffic nawigacji fabrycznej w podobnej cenie.