Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Członkowie klubu
Opublikowano

Przez ostatnie 20 lat BMW z fabryki wyjeżdżały na runflatach. Do niektórych modeli można było zamówić opony tzw. performance, czyli bez runflnata. Niedawno odebrałem G60, no i jest na zwykłych. Ofertę zakupu kół zimowych tez dostałem na zwykłych. Standard? 

Opublikowano (edytowane)

u mnie continental eco contact 6q bez runflat

tutaj znajdziesz liste opon z homologacja dla G60 i na pewno na innych oponach nikomu nie wydadza auta, wlasciwie jest tylko jedna opona, wylacznie dla 19cali ale jakis dziwny opis ma...  🙂

https://czesci.bmwsklep.pl/bmw-seria-5/g60-limousine/520d-ece-neutralna/kompletne-kola-obrecze-i-opony/opona-letnia-85_0130

Edytowane przez pawelo9
  • Lubię to 1
Opublikowano
10 minut temu, bambaryla napisał(a):

Czy to z powodu oszczędności? Nie wchodząc w religijną dyskusję które lepsze to RF są zazwyczaj droższe. Ktoś wie?

Pytałem o to w BMW, to mi wytłumaczono, że chodzi o kwestie związane z ekologią. Oponę bez RF w całości można przetworzyć, ale z oponami RF jest problem ze względu na wzmocnienie ścian opon materiałami, które po przetopieniu nie nadają się na odlew nowej opony. Czy to prawdziwy powód - nie wiem, ale taką odpowiedź otrzymałem.

Opublikowano

Pierwsze auto z salonu?

Tak za każdym razem masz letnie opony, chyba, ze zamówisz dodatkowo zimowe.

Opublikowano
W dniu 3.01.2025 o 20:02, Mynos napisał(a):

Nie mówcie mi że w styczniu będą chcieli mi wydać auto na letnich ?

Nie przejmuj się, ja tez byłem zdziwiony - zdawałem sobie sprawę z tego, ze nie dostane drugiego kompletu kol /opon, ale myślałem, ze jak odbieram zima, to wyjedzie na zimowkach 😂

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Samochody z fabryki zawsze wyjeżdżają na oponach letnich. Od dealera można odebrać na zimowych, ale dopiero po dokupieniu kół zimowych. A że w G60 nie ma runflatów? Jakoś mnie to nie dziwi. Jest tyle argumentów świadczących o budżetowości tego modelu, że więcej dodawać nie trzeba. Ekologia, taaa 🤣