Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Od pewnego czasu nie działa mi prawidłowo ładowarka indukcyjna - nie ma znaczenia czy położę na niej kluczyk czy jakiś telefon (testowałem kilka różnych) po chwili gaśnie niebieska dioda i zaczyna się świecić na pomarańczowo.

Czytałem iż oznacza to iż telefon się przegrzewa i dlatego nie można go ładować, ale to się nie zgadza. Telefony były bez żadnych etui i wcześniej zawsze ładowanie działało, poza tym kluczyk - ten z ekranem także się nie ładuje.

Akumulator w aucie jest sprawny i poziom jego naładowania to ponad 80%. Czy jedynym rozwiązaniem jest wymiana tej ładowarki ?

Opublikowano

Przeciez ts ładowarka to i tak atrapa. U mnie nie jest w stanie nawet podtrzymac stanu barerii podczas rozmowy czy tez sluchania spotify. Straszna wtopa. 

• ??? 1
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)

Jaka atrapa? Działa wybornie. Zazwyczaj kładę tam kluczyk z wyświetlaczem to zawsze się doładuje do 100%. Ale telefon też użytkuję w ten sposób (oczywiście nie jednocześnie z kluczykiem) i nawet na trasach Gdańsk-Kraków-Gdańsk ładnie podtrzymuje, w tym podczas intensywnego użytkowania (Google, Yanosik, Tidal itp.). Kabla w zasadzie używam już tylko jak chcę niektóre wybitne kawałki z Tidala odtworzyć, bo raczej nie do ładowania baterii.

Edytowane przez s0nar
Opublikowano

Sonar w takim razie musisz miec jakis wyjatkowy egzemplarz , ladowarka po kilku godzinach ladowania po prostu przegrzewa telefon i ładowanie zostaje wstrzymane to znany problem na calym swiecie niezaleznie od telefonu. 

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Nie sądzę, że wyjątkowy egzemplarz. Jedyne co to widocznie szybciej jeżdżę i zdążę dojechać zanim cokolwiek się przegrzeje. No i telefonów też używam niestandardowych, bo większość ma jakieś iphony czy inne szajsungi, a ja od wielu generacji korzystam z flagowców sony. Zero problemów i z telefonem i ładowarką indukcyjną.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)

Nie wiem jak Sony ale myślę że wpływ na grzanie może mieć odległość cewki w telefonie od cewki w ładowarce, tj. przy wystających aparatach nagrzewanie będzie większe.

Też w większości nie mam problemu, ale jak jechałem na wakacje to ip tak się zgrzał że nawet zadzwonić nei było można.

Edytowane przez luk_byd
  • Lubię to 1
Opublikowano

Ja dopóki działała prawidłowo - tzn. po odłożeniu na ładowarkę kluczyka lub telefonu nie miałem powodów do narzekań, kluczyk ładował się szybko, z telefonami różnie, ale zawsze się ładowały, a teraz po kilkunastu sekundach dioda świeci się na pomarańczowo i z ładowania nici.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)
W dniu 24.12.2024 o 08:39, s0nar napisał(a):

Nie sądzę, że wyjątkowy egzemplarz. Jedyne co to widocznie szybciej jeżdżę i zdążę dojechać zanim cokolwiek się przegrzeje. No i telefonów też używam niestandardowych, bo większość ma jakieś iphony czy inne szajsungi, a ja od wielu generacji korzystam z flagowców sony. Zero problemów i z telefonem i ładowarką indukcyjną.

Trochę obiektywizmu i pokory by nie zaszkodziło. Ładowarki indukcyjne w seriach G to KUPA. Za niska moc ładowania, skłonność do przegrzewania się telefonu. Telefon leży "we wnęce" więc cyrkulacji powietrza brak.  Jeżeli latasz swoim autem po kajzerki do Biedry, to na bank jest OK. Jeżeli korzystasz z możliwości multimediów w trasie - Yanosik/Spotify (+ apki w tle) to kabelek i dobra ładowarka w zapalniczkę.

Edytowane przez kwiatus19
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)

🤦🏻‍♂️

11 godzin temu, kwiatus19 napisał(a):

Trochę obiektywizmu i pokory by nie zaszkodziło. Ładowarki indukcyjne w seriach G to KUPA. Za niska moc ładowania, skłonność do przegrzewania się telefonu. Telefon leży "we wnęce" więc cyrkulacji powietrza brak.  Jeżeli latasz swoim autem po kajzerki do Biedry, to na bank jest OK. Jeżeli korzystasz z możliwości multimediów w trasie - Yanosik/Spotify (+ apki w tle) to kabelek i dobra ładowarka w zapalniczkę.

Widzę, że umiejętność czytania ze zrozumieniem u niektórych kuleje 🤦🏻‍♂️ Pisałem, że na trasach również działa i czego wtedy używam, a ty wyjeżdżasz z bułkami. Jak śmigam po mieście to telefonu nawet z kieszeni nie wyciągam, bo szkoda mi na to czasu. Ale jeśli dla ciebie ta ładowarka to kupa, spoko, szanuję, ale osobiście mam inne zdanie.

Edytowane przez s0nar