Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej,

mam nadzieje, ze nie duplikuję istniejącego wątku, szukałem na forum, ale nie znalazłem bieżących wpisów dot. tego problemu w LCI. Tygodniowy egzemplarz, pierwszy raz walneło jeszcze w salonie w trakcie demonstracji przy wydaniu (!). Po rozpoczeciu procedury chowania w podłodze, otwiera sie schowek na rolete, ta zaczyna jazde do konca szyny w poziomie, rusza w dół i mniej więcej w połowie drogi odbija do góry, wraca do góry, zakrywa połowę bagażnika i zawiesza się. Przyciski przestają działać, roletę można zainicjować przy ponownym uruchomieniu samochodu, działa poprawnie aż do próby schowania jej w podłodzie. I tak w kółko.

Pierwsze próby "naprawy" przed wydaniem samochodu, następnie wizyta w serwisie, 3 godziny prac, rzekomo miało działać, sprawdzam w domu... powtórka z rozrywki od pierwszej próby schowania.

Ponoć są problemy z roletami elektrycznymi, niemniej żeby występowały od pierwszego dnia to już lekki wstyd. Czy coś umyka ekspertom z serwisu? Czy ktoś miał podobne doświadczenia i podpowie, co zasugerować w serwisie? Może jechać poza ASO?

Wszelkie sugestie mile widziane.

Opublikowano
3 minuty temu, radamanthyspl napisał(a):

Ponoć są problemy z roletami elektrycznymi, niemniej żeby występowały od pierwszego dnia to już lekki wstyd. Czy coś umyka ekspertom z serwisu? Czy ktoś miał podobne doświadczenia i podpowie, co zasugerować w serwisie? Może jechać poza ASO?

Ani jednego problemu z tym cudem wynalazku. Mam, dziala, moge klikac, co chce jak chce, zawsze dziala i zawsze chowa sie w podlodze.

moze cos w twoim ezglemplarzu z mechanizmem schrzanili ? 

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

A ja żałuję, że nie wziąłem tego dingsa… mam ręczną roletę 😞

Pierwszy SUV... pierwsze V8...

(ex F10 520d; F10 535d; G11 LCI 740d)

Opublikowano
11 minut temu, maciek_w napisał(a):

A ja żałuję, że nie wziąłem tego dingsa… mam ręczną roletę 😞

Tylko w pakiecie travel.. z panoramą.. gdyby była osobno, to też bym brał, podobnie jak zasłonki w tylnych drzwiach..

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Panorama to zło. Już wiem… prze to samo nie mam audio B&W

Opublikowano
3 minuty temu, maciek_w napisał(a):

Panorama to zło. Już wiem… prze to samo nie mam audio B&W

Dość jednoznaczne wypowiedź 😀. Mam panorame jak i B&W. Nie wybobrażam sobie x5 bez tych dodatków. Są zajebiste. Oczywiście moim zdaniem ,więc nie napisze, że to must have.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
8 godzin temu, Tomasz73 napisał(a):

Dość jednoznaczne wypowiedź 😀. Mam panorame jak i B&W. Nie wybobrażam sobie x5 bez tych dodatków. Są zajebiste. Oczywiście moim zdaniem ,więc nie napisze, że to must have.

Spoko. Panorama to moim zdaniem zło. 80kg wagi w dachu, nagrzewanie wnętrza latem, duże szanse na usterkę, mniej alcantary na suficie, etc

Rozumiem, że niektórzy lubią. I super, fajnie mieć wybór w każdą stronę