Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam, niestety takim komunikatem jak na zalaczonym zdjeciu przywital mnie komputer mojej 114i F20 dzis.

elektryka dziala, niby odpala, ale auto nie rusza.

czy ktoś może mi coś podpowiedzieć? Chetnie bym pojechal na warsztat, ale auto nie jedzie.

nie mam pojecia co sie stalo, wczoraj normalnie jezdzilem.

prosze o pomoc

image0.jpeg

Opublikowano (edytowane)
19 godzin temu, tomek256 napisał(a):

Pytanie czy to może być akumulator? Auto ma 10 lat i cały ten czas mam akumulator fabryczny BMW 

Gdyby to była wina akumulatora, to raczej wcześniej zauważyłbyś inne charakterystyczne objawy, np. problemy z uruchamianiem silnika.

Moim zdaniem to któryś czujnik wariuje albo się popsuł.

Edytowane przez PKort
Opublikowano

Tak, nie był to akumulator, samochód zabrany do mechanika, w styczniu napisze co to było może to komuś pomoże w przyszłości. Pierwsze podejrzenie rozrusznik

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 23.12.2024 o 16:35, tomek256 napisał(a):

Tak, nie był to akumulator, samochód zabrany do mechanika, w styczniu napisze co to było może to komuś pomoże w przyszłości. Pierwsze podejrzenie rozrusznik

tak, to byl rozrusznik, aktualnie wymieniony i auto sprawne

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
W dniu 21.12.2024 o 19:33, tomek256 napisał(a):

witam, niestety takim komunikatem jak na zalaczonym zdjeciu przywital mnie komputer mojej 114i F20 dzis.

elektryka dziala, niby odpala, ale auto nie rusza.

czy ktoś może mi coś podpowiedzieć? Chetnie bym pojechal na warsztat, ale auto nie jedzie.

nie mam pojecia co sie stalo, wczoraj normalnie jezdzilem.

prosze o pomoc

Ja kolego nie rozumiem jednej rzeczy. Jakim cudem Ci startowal silnik ("niby odpala") z uszkodzonym rozrusznikiem?

Opublikowano
W dniu 7.01.2025 o 12:35, mmw napisał(a):

Ja kolego nie rozumiem jednej rzeczy. Jakim cudem Ci startowal silnik ("niby odpala") z uszkodzonym rozrusznikiem?

nie, nie odpalal, zle sie wyrazilem, sluchac bylo stukanie pod maska

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

No to jak bys tak opisal od razu, to by Ci kazdy odpisal, ze sa dwie opcje: aku lub rozrusznik. :) Wazne ze naprawione.