Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam problem z turbo. A mianowicie przy normalnej jeździe nie zauważyłem bo nawet nie wyrzuca błedu. Ale jak już pocisnełem z dużą prędkością to nie pompuje mi duża turbina. Wygląda że całą robotę robi mała. Zauważyłem to jak wyrzuciło mi błąd: zbyt duże ciśnienie na sprężarce niskiego. A w bimmertool ciągle widzę procentowe użycie sprężarki niskiego ciśnienia na poziomie 90% a wysokiego na poziomie 0%. I teraz pytanie, bo twin turbo ma aż 4 elektrozawory do podciśnień (gruszek) albo i 5 nawet. Czy ktoś posiada jakis opis jaki zawór jest do klapy przełączającej ? jakiś schemat, cokolwiek. Wiem gdzie są wszystkie elektrozawory i wężyki. Ale który za co odpowiada to już nie.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

podłącz istę, może pokaże inne błędy

u mnie był problem z ładowaniem jak spadło cięgno od klapek. Auto miało max 120km i 300Nm - dramat. Wymiana na nowy rozwiązała problem

Samochody które były złe jak były nowe, odradzają się w Polsce jako używane BMW
Opublikowano (edytowane)

Klapka która  odpowiada  za    przełączanie  mala > duża   silnik B47

Przetwornik  nr, 1

Gruszka  nr ,11

20241222_192358.jpg

20241222_192325.jpg

Edytowane przez aramiel123