Skocz do zawartości

Zmiana z D na R i z R na D - szybki manewr zawracania - lag na skrzyni/silniki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hey, 

Dzisiaj odkąd mam x5 potrzebowałem szybko wymanewrować, aby nie blokować ruchu i jakie było moje zdziwienie, że po przełożeniu z R na D i po dodaniu mocno gazu .. auto tak jak by sie zastanawiało, powoli, majestatycznie ruszało i dopiero po chwili zaczęło jechać  - myślalem że przegryzę kierownicę ze złośći xD. 

Sprawdziłem potem na pustej drodzę raz jeszcze i za każdym razem.. po szybkiej zmienie z R na D i nawet wciśnięciu gaz do dechy nic do nie daje ... auto wie lepiej i rusza spokojnie 

Czy ktoś w klekocie, czy tam benzynie może też to sprawdzić, czy u was jest tak samo ?

Drugie firmowe x5 45e stoi akurat na serwisie i nie mam za bardzo jak zwerfikować tego , a nie wiem czy to wada czy cecha. 

Pacjent: X5 LCI 40D. 

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

W M60i to samo. Samochód ma maniery flegmatycznego gentlemana i pokazuje Ci, co myśli o Twoim zamiarze palenia gumy 😉

• ??? 1

Pierwszy SUV... pierwsze V8...

(ex F10 520d; F10 535d; G11 LCI 740d)

Opublikowano

Tak samo - i powiem wiecej, dzis manewrujac szybko na parkingu odnioslem wrazenie ze elektronika nie nadazyla, gdyz wcisnawszy gaz poczulem, ze auto zamiast do tylu, drgnelo jeszcze do przodu. Byc moze to tylko wrazenie, niemniej zdecydowanie szybkie manewry nie wchodza tu w gre.

Opublikowano
Godzinę temu, maciek_w napisał(a):

W M60i to samo. Samochód ma maniery flegmatycznego gentlemana i pokazuje Ci, co myśli o Twoim zamiarze palenia gumy 😉

Przeciez to powinno byc karalne.

Jutro sprobuje na trybie sport, i na wylaczonej kontroli trakcji.  

A co do spalenia laczka - juz kij z tym, bo i by sie przydalo 😂, ale o bezpieczenstwo. Serio czasami chcesz szybko zawrocic a na raz nie da rady…i co i kiszka…