Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. 

Czy ktoś z posiadaczy G60 mógłby podzielić się informacją, czy działa u Was głosowe ustawianie temperatury klimatyzacji? Mam wrażenie, że kiedyś mi to działało, a od jakiegoś czasu mam komunikat: „Przepraszam, tej funkcji klimatyzacji nie można obsługiwać głosowo”. Niezależnie od tego czy nacisnę mikrofon na kierownicy, czy powiem hej BMW.

Przykładowe komendy jakie podaję to: „ustaw temperaturę na 20 stopni” lub „jest mi za zimno”. Na YT można znaleźć filmy, gdy to działa przy takich komendach. Dodam, że komendy typu „wyłącz ogrzewanie kierownicy” albo „włącz podgrzewanie fotela kierowcy” - działają prawidłowo. 

Czemu więc nie można ustawić sobie temperatury glosowo? Restart iDrive nie pomaga. Też tak macie? Z góry dzięki za podpowiedzi.

Opublikowano

Jeszcze jedno gdy klimatyzacja jest wyłączona, wtedy asystent głosowy nie działa. Musi być ustawiona jakaś temperatura. Pozdrawiam 

Opublikowano

Niestety u mnie to tak nie działa. Gdzieś czytałem, że część funkcji asystenta jest aktywna tylko przy „połączeniu z serwerem”. O tu: https://g30.bimmerpost.com/forums/showthread.php?t=1872776. Niestety bez rozwiązania. 

W ustawieniach asystenta mam zaznaczone rozpoznawanie mowy online, restartowałem iDrive i nadal nic.

Jak ktoś miał podobny przypadek lub pomysły to będę wdzięczny za podpowiedź 🙂