Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć mam bmw f44. Mam taki problem iż kupiłem samochód nawet nim nie jedząc oddałem do mechanika by sprawdził i wymienił oleje. Ten się pospieszył i wymienił olej w skrzyni biegów. Wszystko z autem jest ok ale mam wrażenie że coś skrzynia nie działa za dobrze. Samo zmienianie biegów jest idealne, żadnego problemu, szarpania itp. Problem jest taki iż jak stoję, czy ruszam do przodu czy  do tyłu dodając gaz jak dodam go za mocno auto szarpnie tak jakby gwałtownie pościło sprzeglo i gwałtownie załączył bieg. Też chyba z problemem powiązana jest taka sprawa iż jak stoję powiedzmy na D, lub R, i puszczam sam hamulec auto ledwo co ledwo się toczy wyjeżdżając do małej dziurki na drodze jest w stanie się zatrzymać i nie ma siły jechać, muszę dodać gazu. To moja 1 bmw z automatem czy to jest normalne, czy może coś nnie działa w sprzęgle w tej skrzyni? Mam podejrzenie że ten mój mechanik wymieniając olej coś spartolil i może wlał nie taki jak trzeba czy coś. Na pytanie jaki wlał to powiedział że olej motul dtcf. 

Macie jakiś plan co robić? Może kojarzycie jakaś firmę co ogarnia automaty w bmw na Śląsku, nie koniecznie serwis aso? 

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Ok mam informacje ze wystarczy adaptacja, czy ma ktoś z tąd jakaś wiedzie jak się ją wykonuje lub bądź wykonuje to na Śląsku?