Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

Ja trochę po sąsiedzku, ponieważ mam X3 E83 2008r., ale z tego co wiem to obydwa auta mają dużo cech wspólnych, w tym "multimedia" (czytnik DVD MK4, duży wyświetlacz i soft).

W mojej X3 po włączeniu zapłonu czy odpaleniu auta otwiera się ekran a następnie na tym ekranie wyświetla się menu wyboru (to gdzie jest do wyboru Set, Monitor off, BMW Assist, Navigation) i na tym koniec, Żeby przejść do widoku stacji radiowych (ekran główny) muszę nacisnąć przycisk na radiu. Powiedzmy 2 razy na 10 uruchomień, po otwarciu wyświetlacza od razu pokazuje się ekran główny ze stacjami radiowymi.

W związku z tym ma pytanie, jak to wygląda u Was? Dla wersji czytnika MK4 i dużego ekranu, co się wyświetla na ekranie po włączeniu zapłonu? Widok stacji radiowych czy menu wyboru?

Dzięki!

Opublikowano

Miałem czytnik DVD i MK4 w E46 i w E83 preLCI. W obu przypadkach po włączeniu zapłonu zawsze uruchamiało się w tej pozycji, w której było wyłączone, tj jeśli wyłączyłem na widoku stacji radiowych, to włączało się na stacjach radiowych, jeśli na głównym menu, to na głównym menu, jesli navi, to na navi, etc. 

Opublikowano

Dzięki za odpowiedź, czyli zachowuje się tak jak myślałem że powinno. Wniosek, coś jest nie tak z moim czytnikiem lub elektroniką w aucie.