Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam 

Jestem nowy i to mój pierwszy post.Nie znalazłem nic na ten temat.

Mam następujący problem- po załączeniu auta wszystko wydaje się być ok ale zaraz po włączeniu biegu wstecznego R słychać jakieś dziwne dźwięki (takie charczenie jak by się coś ocierało ) w czasie jazdy niby znowu ok ale po zatrzymaniu się i wciśnięciu hamulca (na D) znowu coś charczy, ociera (nie wiem jak to nazwać ) Po ruszeniu hałasy ustępują 

miał ktoś podobny problem

BMW G31 520d 2018 r. 132.000 tys przebiegu 

Opublikowano (edytowane)

No czlowieku po tym opisie to na pewno tutaj ktos zabierze szklana kule i wywróży. To moze byc wszystko z tego co piszesz od zerwanego wieszaka wydechu , poduszek silnika do rozsypanej skrzyni. Masz tam xdrive ?

Edytowane przez saab
Opublikowano

Witam 

nikt ci nie każe wróżyć , byłem wczoraj w trasie i na parkingu raczej tego nie zdiagnozuje . Termin w serwisie mam na poniedziałek niestety więc pytam tu czy ktoś może coś doradzić . Jak masz głupio gadać to nie gadaj nic lepiej . 
auto nie ma x drive , skrzynia raczej chyba nie bo przejechałem ponad 400 km do domu bez problemów .

pod obciążeniem jak by te objawy ustępują , na P również normalnie 

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

To jak nie wróżyć to jak inaczej?
Może zaciski hamulcowe ?

Opublikowano

Skoro jesteś tu nowy i od razu zaczynasz od spinania się ze starymi forumowiczami to może Ty lepiej nic nie pisz?
A wystarczyło nagrać filmik gdzie już byśmy chociaż coś słyszeli, a nie wróżyli z fusów.

c21061f6756ce888838f0922608b249c.gif.3551caf7040a61465e8d8b5b7689433c.gifvahdlS.gif.b68879c91c8b972944a735bbee82621c.gif

• Haha 1
Opublikowano

Chciałem nagrać ale w sumie po co . Żeby znów słuchać że nie pod tym kątem albo nie te światło albo jakieś odgłosy z garażu . Mniejsza z tym . Usuńcie temat i spoko . 

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
8 godzin temu, jarojaro78 napisał(a):

Chciałem nagrać ale w sumie po co . Żeby znów słuchać że nie pod tym kątem albo nie te światło albo jakieś odgłosy z garażu . Mniejsza z tym . Usuńcie temat i spoko . 

Jasne, obraż się 🙂

• Haha 1
Opublikowano

Temat ogarnięty , na niemieckim forum problem od razu wyjaśniony w pierwszej  odpowiedzi. Mechanik właśnie potwierdził i obejdzie się bez serwisów itd itp, 

chętnie podzieliłbym  się rozwiązaniem i opisał co dokładnie było przyczyną ale po co   

wróżcie sobie z fusów pseudo znawcy tematu 

• Haha 4
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jednak co Niemcy to Niemcy, niemiecka jakość i precyzja 🤣

• Haha 1
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Godzinę temu, jarojaro78 napisał(a):

wróżcie sobie z fusów pseudo znawcy tematu 

W dniu 8.12.2024 o 20:59, jarojaro78 napisał(a):

miał ktoś podobny problem

BMW G31 520d 2018 r. 132.000 tys przebiegu 

Nikt z nas jeszcze nie dobił do 132 000 000 km przebiegu, więc nie znamy usterek dla tego modelu przy takim przebiegu.

• Lubię to 1
  • Haha 1
Opublikowano

Na niemieckim forum od razu bez badania wyleczyli mojego kumpla z nowotworow. Ale tez nie chcial powiedziec jak 🤪😂😂😜

• Haha 1
Opublikowano

Masakra co za ameby . Najpierw problem, że będąc gdzieś w trasie zadałem pytanie , potem problem ze nie miałem filmiku, teraz problem że sam sobie rozwiązanie znalazłem . 

nigdzie nie napisałem że ktoś to rozwiązał tak sobie i z niczego. Po prostu ktoś podsunął dobry pomysł i trafił . 

a niby czemu ja mam się teraz z kimś tym dzielić , mnie wszyscy olali więc leje teraz na was 

Ps. Zasłużony forumowicz w tym klubie to chyba ktoś taki co pisze setki postów o niczym i nic nie wnosi w temat , byle kuźwa pisać , nie znasz odp to nie pisz . 

pi huj wam ten klub ????

• Haha 1
Opublikowano

Wrzucę swoje 5 groszy do dyskusji. 
Mam już trochę wiosen na karku i miałem kilka samochodów różnej marki. Zawsze wtedy rejestrowałem się na danym forum żeby się czegoś nowego dowiadywać a i służyć radą lub pomocą. 
Niestety zauważam trend że teraz fora nie służą pomocy tylko żeby gadać. Pamiętam czasy jak miałem Forda i na forum każdy się dzielił wiedzą - co i jak wgrać żeby mieć jakieś nowe funkcje. Teraz każdy kto coś wie to pomoże ale za kasę. Ech gdzie te czasy bezinteresownej pomocy…

Opublikowano

Jak sam drogi kolego widzisz ta rozmowa tu jest o niczym 

problem już że na niemieckim forum coś znalazłem ( chyba dobrze poczytać różne źródła )

problem że podałem przebieg samochodu 

w sumie to problem ze wogole pytanie człowiek zadał he he 

Za niedługo do literówek się ktoś przyczepi 

w sumie to tak jak mawiają ,, nie ważne o czym piszą , ważne że piszą , 

i tym tekstem zakończmy tą durną rozmowę 

Opublikowano

W punkt, zakończmy tę rozmowę o niczym, która zaczęła się od niczego i skończy na niczym.

Jeśli Ty się czujesz olany to co mają powiedzieć nieszczęśnicy którzy szukali tutaj pomocy i nie dostali ŻADNEJ odpowiedzi?

PS. Do literówek już się przyczepiły te buce z klubu - 132.000 tysie to literówka.

PS2. Po słownictwie i roszczeniowości można łatwo wywnioskować że możesz być typowym kierowcą BMW ze STOP CHAMa, który robi nam złą opinię na drodze.