Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

Może zacznę od tego, że nie dawno stała się bardzo niefortunna sytuacja.

W nocy zostawiłem otwarte szyby w aucie, cała doszczętnie zalana podłoga, dosłownie pływała, no woda była wszędzie.

Po usunięciu wody i wysuszeniu auta opalarką wszystko normalnie działało, radio, oświetlenie wnętrza jedynie co to poddało się gniazdo zapalniczki.

Jednakże kompletne oświetlenie wnętrza kradnie mi prąd, po wyciągnięciu bezpieczników głównie bezpiecznika bodajże nr 52 (30) od oświetlenia jeżeli mnie pamięć nie myli, tego problemu nie ma.

Z wyciągniętymi bezpiecznikami akumulator przez około tydzień stracił 0.5v, a z włożonymi pobór prądu na uśpionym samochodzie wynosił 0.75 A.

Chciałbym się tylko doinformować gdzie jest jakiś moduł komfortu albo główna wtyczka od oświetlenia wnętrza, która mogła zostać zalana, albo mogła się do niej dostać wilgoć która robi zwarcie.

Z góry dzięki! 😁😉

Opublikowano

Moduł komfortu jest za schowkiem. 

Opublikowano
W dniu 7.12.2024 o 22:18, KucaQ napisał(a):

Moduł komfortu jest za schowkiem. 

Wiem właśnie dostałem się do tego modułu poza tym że jest suchy, to nie mam pojęcia jak go sprawdzić