Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, 
Po wczorajszym nieudanym drifcie, z prędkością około 20km/h uderzyłem bokiem koła oraz zderzakiem w ustawione w kupe obok drogi cegły 😞

Pomijając kosmetyke (zderzak) coś poważnego stało się z zawieszeniem. Podczas jazdy nic nie bije, nie stuka, ale... aby jechać prosto kierownica jest ustawiona minimalnie w lewo, na oko widać że koła stoją krzywo względem budy. Uderzyłem lewym kołem i na nim zrobił się negatyw. Również koło po prawej stronie jest krzywe, ale w inny sposób. Wygląda to mniej wiecej jak na rysunku nizej.
Zrzutekranu2024-12-04221121.thumb.png.952e1e712505ec71d9d336c8c5f27bb1.png
Teraz pytanie co robić?
Byłem na geometrii, facet sprawdził na szarpaku i stwierdził że na 90% to będzie skrzywiony wózek... Mówił że możemy spróbować ustawić samą geometrie, tylko trzeba będzie rwać śruby od wachacza i jeszcze jakąś wyżej (4śruby łącznie) i modlić się żeby to bylo na tulejach i właśnie śrubach.

Co myślicie że to może być?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

No co to może być. Coś się skrzywiło. Z tyłu jest wiele wahaczy, trzeba po kolei odkręcać i sprawdzać. Jeśli wahacze proste to jak to mówisz wózek do wymiany.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Pojechałem na zbieżność do ogarniętego warsztatu, okazało się że nic sie nie skrzywiło, zbieżność wszystko wyciągnęła. Wszystkie wartości na zielono, samochód znów prowadzi sie jak po sznurku 🙂