Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej. Mimo półrocznej obecności chyba znudził mi się chromowany grill, zwłaszcza że ramki drzwi, jak i szyby tylne mam czarne. Da się to jakoś prosto i tanio wymienić na czarny? Oryginały tylko nowe czy z demobilu? Dużo rozbierania? Widziałem na Ali takie czarne z ciekawym wypełnieniem, ale ciekaw jestem jak to się może sprawdzać, skoro auto ma w tym grillu (a może za nim) elektrycznie sterowane żaluzje? Oczywiście skłaniam się za oryginałem. Drogi to jest klimat? R

Opublikowano

Nie wiem czy można tu publicznie kogoś reklamować dlatego szczegóły wyślę Ci prywatnie. 

Ja pojechałem osobiście zobaczyć taki tani grill z portalu ogloszeniowego bo też się obawiałem tandety i powiem że jestem mega zadowolony, pasuje idealnie, na myjni nic się nie dzieje a montaż mi zajął jakieś 20 minut. Koszt 160 pln. 

Zdjęcia są robione w różnych porach roku, na żywo efekt  jest o wiele lepszy. 

20240909_121250.jpg

20240909_114327.jpg

Opublikowano

Bardzo fajnie to wygląda i dzięki za namiar na priv. Rozumiem, że to nie był oryginał? Na znanym, chińskim portalu sprzedażowym są różne wzory takich grilli. Myślałem, że to może przeszkadzać tym żaluzjom, jak się założy inny, niż oryginał, ale widać, że nie przeszkadza. Tak, czy inaczej ja będę "celował" w czarny oryginał, bo widziałem, że łatwo kupić na naszym A... Podpatrzyłem na YT, że wymiana jest bardzo prosta: 4 zatrzaski, 1 śruba torx i trochę wyczucia i wymieniony. Wyglądało na 10 minut roboty. Dzięki raz jeszcze! R

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)

Sugeruje zakup w ASO. Coś koło 650-700zł po rabatach.

Żaluzje/rolety nie mają nic do rzeczy. Wymiana banalna.
Jak chcesz, jest jeszcze taki w 'gwiazdki Mercedesa od 340':)

Chińskie - choć są lepsze i te gorsze to często - przy demontażu pęknie zaczep, są nieco luźne po montaż (drża np., czy można nimi delikatnie poruszać ręka) - nie jakoś szczególnie ale dla mnie nie akceptowalne. 

Edytowane przez luk_byd
Opublikowano
1 godzinę temu, luk_byd napisał(a):

Jak chcesz, jest jeszcze taki w 'gwiazdki Mercedesa od 340':)

Ale to chyba raczej do dolnego grilla musi pasować, znaczy się wtedy on też powinien być w gwiazdki ;-). Te zwykłe chyba jakoś bardziej do mnie przemawiają, mniej dziecinne ;-). Zaraz się okaże, że gwarancję stracę, jak sam wymienię ;-). R

Opublikowano
20 godzin temu, luk_byd napisał(a):

Chińskie - choć są lepsze i te gorsze to często - przy demontażu pęknie zaczep, są nieco luźne po montaż (drża np., czy można nimi delikatnie poruszać ręka) - nie jakoś szczególnie ale dla mnie nie akceptowalne. 

Chińskie widomo zazwyczaj są gorsze. Jeżeli chodzi o montaż to mają tyle samo zaczepów co oryginalny grill. Pół roku z tym jeżdżę, póki co nic tam nie drga, nie lata, nie jest luźne. Demontażu nie praktykowałem. 

Opublikowano

Wracając do tematu chciałem się upewnić. Czyli oryginalnie montowanych było 5 różnych grilli?

1. "zwykły" w chromie satynowym (taki mam),

2. "zwykły" w chromie błyszczącym,

3. Chrom z gwiazdkami, jak w MB,

4. Chrom z rombami, jak w Audi,

5. Czarny, błyszczący.

Mowa o pasujących do G20 LCI1. Czy mniej lub więcej? R

Opublikowano (edytowane)
W dniu 10.12.2024 o 18:40, robiw napisał(a):

Wracając do tematu chciałem się upewnić. Czyli oryginalnie montowanych było 5 różnych grilli?

1. "zwykły" w chromie satynowym (taki mam),

2. "zwykły" w chromie błyszczącym,

3. Chrom z gwiazdkami, jak w MB,

4. Chrom z rombami, jak w Audi,

5. Czarny, błyszczący.

Mowa o pasujących do G20 LCI1. Czy mniej lub więcej? R

Czarny zwykły z lamelkami, a plaster miodu dla m performance 🙂 

Edytowane przez GrzegorzKo