Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Zawsze widząc ten kolor Manhatan zastanawiam się jak to możliwe, że ktoś to wybiera, tak mi to nie leży. Do tego ten wzór U, cóż, też fatalny🤪. Jakbym miał wskazać najgorsze stylistycznie połączenie to tutaj mamy, bingo! Gust to jednak bardzo indywidualna sprawa. Mam trochę jak chłopaki z dawnego Top Geara (Clarkson i reszta). Wszystko fajnie byle nie brązowy.

No offense oczywiście. Nie mam z tym problemu jakby ktoś napisał, że moja konfiguracja wygląda cienko.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Manhattan jest polaryzującym kolorem - albo kochasz, albo nienawidzisz. Moim zdaniem w słoneczny dzień wygląda mega 

Pierwszy SUV... pierwsze V8...

(ex F10 520d; F10 535d; G11 LCI 740d)

Opublikowano
16 godzin temu, Godlike napisał(a):

Wzór Y wyglada bardziej sportowo, wzór U podkreśla pancerność tego modelu. Podobają mi się oba, ale wybrałem charakterystyczny dla LCI wzór U. Z czarnym lakierem wygląda świetnie. 

IMG_1906.jpeg

Celnie to opisałeś, nic dodać nic ująć.

• Lubię to 1
Opublikowano (edytowane)
7 godzin temu, Michael1916 napisał(a):

Zawsze widząc ten kolor Manhatan zastanawiam się jak to możliwe, że ktoś to wybiera, tak mi to nie leży. Do tego ten wzór U, cóż, też fatalny🤪. Jakbym miał wskazać najgorsze stylistycznie połączenie to tutaj mamy, bingo! Gust to jednak bardzo indywidualna sprawa. Mam trochę jak chłopaki z dawnego Top Geara (Clarkson i reszta). Wszystko fajnie byle nie brązowy.

No offense oczywiście. Nie mam z tym problemu jakby ktoś napisał, że moja konfiguracja wygląda cienko.

hehe

no taki "kupa-brązowy" to pamiętam np z Volvo 🙂

Natomiast ten Manhattan w mojej ocenie wygląda bardzo dobrze. Tanzanite albo IsleOfMan(w X5M) to moi faworyci ale zależało mi na kolorze neutralnym. Początkowo wybrałem Dravit Grey ale jak zobaczyłem na żywo w słońcu Manhattan + shadow line + czarne koła to się obronił rewelacyjnie. Co do felg to zależało mi na 21" a w tym rozmiarze nie było całych czarnych niestety.  Dlatego padło na U

Z różnych względów auto ma się jak najmniej rzucać w oczy. Nawet z emblematów zrezygnowałem (przy M60i)

Edytowane przez ubejane
Opublikowano
5 minut temu, ubejane napisał(a):

Z różnych względów auto ma się jak najmniej rzucać w oczy. Nawet z emblematów zrezygnowałem (przy M60i)

A to nawet dźwiękiem nie będzie się „rzucać w oczy” 😂 sorry @maciek_w🙈

• Haha 1
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
5 godzin temu, buster12 napisał(a):

A to nawet dźwiękiem nie będzie się „rzucać w oczy” 😂 sorry @maciek_w🙈

Jak wyszedłem z auta po wjechaniu do warsztatu AutoRest, pan powiedział „ładnie chodzi Panu ten diesel”…

Kurtyna

• Haha 4

Opublikowano (edytowane)

22' czarne , chyba takich nie było fotek takiego wzoru felg podczas tej dyskusji (pre LCI )

IMG_6240.jpg

Edytowane przez savik79
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, savik79 napisał(a):

22' czarne , chyba takich nie było fotek takiego wzoru felg podczas tej dyskusji (pre LCI )

IMG_6240.jpg

a to Twoje auto? Pytam, bo cały czas biję się z myślami czy nie zamienić koło 21" na 22" (właśnie na taki wzór).
Auto mam zamówione ale jeszcze można to i owo dołożyć/pozamieniać.
21" wybrałem ze względu na dziurawe ulice ale 22" wygląda bezapelacyjnie lepiej. 
Masz tam runflaty? Bardzo to "tłucze" ?

Edytowane przez ubejane
Opublikowano (edytowane)
34 minuty temu, ubejane napisał(a):

a to Twoje auto? Pytam, bo cały czas biję się z myślami czy nie zamienić koło 21" na 22" (właśnie na taki wzór).
21" wybrałem ze względu na dziurawe ulice ale 22" wygląda bezapelacyjnie lepiej. 

tak moje 🙂 to są RoF 

i to co zaobserwowałem (wszystkie opony RoF ), przejechane mam na nich koło 10 tys, niedużo ale można coś już powiedzieć

miałem 40i na 20' lato (tył szersze) oraz zima 20' ta sama szerokość tył  i przód, zawieszanie adaptacyjne M

w obecnym mam zawieszenie  MProff (niby twardsze ) w tamtym tygodniu zamieniłem 22' letnie na odziedziczone po 40i 20' zima , i szczególną uwagę zwracałem na komfort i różnice między 22 v 20  .

Widomo, czym dłużej jeździsz to się przyzwyczajasz i przestajesz dostrzegać różnicę.

Muszę powiedzieć, że na "świeżo" , na tych 20 jeździ mi się tak samo jak na 22' , nie zauważam poprawy komfortu jazdy (oprócz oczywiście pogorszenia wrażeń optycznych ). Wniosek:  22 nie są takie złe jak je "malują"  🙂

Jakby BMW autoryzował zimową oponę  22 to pewno sprzedałbym komplet 20' i kupił komplet 22' 

Jedynym problem 22' ( tak jak pisałem wcześniej ) to niski profil i zagrożenie porysowania felgi.

Matowienia czarnej felgi jeszcze nie zauważyłem 

Dodam, że jeżdżę po słynnych łódzkich ulicach  

Edytowane przez savik79
Opublikowano
32 minuty temu, savik79 napisał(a):

tak moje 🙂 to są RoF 

i to co zaobserwowałem (wszystkie opony RoF ), przejechane mam na nich koło 10 tys, niedużo ale można coś już powiedzieć

miałem 40i na 20' lato (tył szersze) oraz zima 20' ta sama szerokość tył  i przód, zawieszanie adaptacyjne M

w obecnym mam zawieszenie  MProff (niby twardsze ) w tamtym tygodniu zamieniłem 22' letnie na odziedziczone po 40i 20' zima , i szczególną uwagę zwracałem na komfort i różnice między 22 v 20  .

Widomo, czym dłużej jeździsz to się przyzwyczajasz i przestajesz dostrzegać różnicę.

Muszę powiedzieć, że na "świeżo" , na tych 20 jeździ mi się tak samo jak na 22' , nie zauważam poprawy komfortu jazdy (oprócz oczywiście pogorszenia wrażeń optycznych ). Wniosek:  22 nie są takie złe jak je "malują"  🙂

Jakby BMW autoryzował zimową oponę  22 to pewno sprzedałbym komplet 20' i kupił komplet 22' 

Jedynym problem 22' ( tak jak pisałem wcześniej ) to niski profil i zagrożenie porysowania felgi.

Dzięki za błyskawiczną odpowiedź!

No i pozdrawiam z Łodzi 🙂

Tego trochę się obawiam > "naszych" dziur. 

haha

• Lubię to 1
Opublikowano
2 godziny temu, ubejane napisał(a):

22” w konfiguratorze jest bez RF. 

Opublikowano
19 godzin temu, ubejane napisał(a):

no taki "kupa-brązowy" to pamiętam np z Volvo 🙂

Natomiast ten Manhattan w mojej ocenie wygląda bardzo dobrze. Tanzanite albo IsleOfMan(w X5M) to moi faworyci ale zależało mi na kolorze neutralnym. Początkowo wybrałem Dravit Grey ale jak zobaczyłem na żywo w słońcu Manhattan + shadow line + czarne koła to się obronił rewelacyjnie. Co do felg to zależało mi na 21" a w tym rozmiarze nie było całych czarnych niestety.  Dlatego padło na U

Zawsze śmieje się, że to kolor Khaki > Kaki > Kaka > Kupa 🙂 Natomiast z takich kolorów, które jeszcze lepiej wyglądają, to w Warszawskiej Bawarii stoją dwie piękne sztuki:

https://najlepszeoferty.bmw.pl/uzywane/wyszukaj/opis-szczegolowy/151198/ Oxford Green

https://najlepszeoferty.bmw.pl/uzywane/wyszukaj/opis-szczegolowy/154707/ Aurora Diamond Green

i była, ale już się sprzedała, w kolorze Sepang Bronze Metallic.

Wszystkie trzy zrobiły na mnie duże wrażenie, bardzo ładne i wyjątkowe kolory.

Opublikowano
Godzinę temu, Semtex93 napisał(a):

22” w konfiguratorze jest bez RF. 

Masz rację ,byłem święcie przekonany, że to RF (jak te moje 20' ), mój błąd 😞

takie mam na przodzie:

https://www.oponeo.pl/dane-opony/continental-premiumcontact-6-275-35-r22-104-y-xl-?utm_source=google&utm_medium=cpc&gad_source=1&gclid=Cj0KCQiAx9q6BhCDARIsACwUxu4_uqYPS897NlymoCiceBSvDFZNstrgAWKB8R62ylnIpheD3v7IbC0aAo-0EALw_wcB

są wzmacniane ale nie RoF

• Lubię to 1
Opublikowano
1 godzinę temu, buster12 napisał(a):

Zawsze śmieje się, że to kolor Khaki > Kaki > Kaka > Kupa 🙂 Natomiast z takich kolorów, które jeszcze lepiej wyglądają, to w Warszawskiej Bawarii stoją dwie piękne sztuki:

https://najlepszeoferty.bmw.pl/uzywane/wyszukaj/opis-szczegolowy/151198/ Oxford Green

https://najlepszeoferty.bmw.pl/uzywane/wyszukaj/opis-szczegolowy/154707/ Aurora Diamond Green

i była, ale już się sprzedała, w kolorze Sepang Bronze Metallic.

Wszystkie trzy zrobiły na mnie duże wrażenie, bardzo ładne i wyjątkowe kolory.

jak się przymierzałem do E-trona GT to tam była dostępna taka podobna zieleń. Oglądałem ją na egzemplarzu testowym. Auto wyglądało rewelacyjnie!

Opublikowano
4 godziny temu, savik79 napisał(a):

tak moje 🙂 to są RoF 

Ja na 21 cali lato i zima nie odczuwam zbytniego komfortu ( mprof) jadąc Okolna od Łagiewnik do Strykowskiej lub Łagiewnicka przez las w stronę centrum. Pzdr.

Opublikowano
Godzinę temu, lukasz822 napisał(a):

Ja na 21 cali lato i zima nie odczuwam zbytniego komfortu ( mprof) jadąc Okolna od Łagiewnik do Strykowskiej lub Łagiewnicka przez las w stronę centrum. Pzdr.

mieszkam właśnie przy Łagiewnickiej, i jeżdżę nią codziennie w stronę centrum, żony X1 na 18' RoF to dopiero telepie (czasami jeżdżę przeciwnym pasem, bo ten w stronę Okólnej ma miej dziur ), wsiadając do swojego mam wrażenie że dziury znikają 

ale każdy ma swoją "wrażliwość" 🙂

Opublikowano
12 minut temu, savik79 napisał(a):

mieszkam właśnie przy Łagiewnickiej, i jeżdżę nią codziennie w stronę centrum, żony X1 na 18' RoF to dopiero telepie (czasami jeżdżę przeciwnym pasem, bo ten w stronę Okólnej ma miej dziur ), wsiadając do swojego mam wrażenie że dziury znikają 

ale każdy ma swoją "wrażliwość" 🙂

Tutaj prawda u mojej żony w X3 na zimowych 18 jest zdecydowanie gorzej , niż u mnie.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Panowie, X5 to nie rolls, nawet na 20” będzie tłukło na słabych nawierzchniach. A skoro tak… to bez sensu brać małe koła 😅

Opublikowano
18 godzin temu, maciek_w napisał(a):

Panowie, X5 to nie rolls, nawet na 20” będzie tłukło na słabych nawierzchniach. A skoro tak… to bez sensu brać małe koła 😅

Dokładnie ... ale ale przyznać się proszę kto tu na forum ma wtyki w urzędzie miasta ? 

Po naszych narzekaniach, Łagiewnicka jest właśnie "łatana"

Jestem ciekaw wrażeń Kolegów z jazdy po tej "naprawionej" nawierzchni 🙂

• Lubię to 1
  • Haha 1
Opublikowano
16 minut temu, savik79 napisał(a):

Dokładnie ... ale ale przyznać się proszę kto tu na forum ma wtyki w urzędzie miasta ? 

Ha ha dobre , właśnie się nastałem wracając do domu do Łagiewnik , ale dla dobra sprawy trzeba .

Opublikowano
2 godziny temu, savik79 napisał(a):

Nie moje rewiry, ja druga strona Łodzi > Matka Polka, Starowa 🙂

Opublikowano

Z miast ktore odwiedzilem nie da sie gorzej niz w Łodzi, a Wroclaw nie jest wiele za nia 😊

Dziwie sie ze wszyscy nie jezdzicie tam na 20” bez RF 😃

• Haha 2
  • Przykro mi 1
Opublikowano
2 godziny temu, Semtex93 napisał(a):

Z miast ktore odwiedzilem nie da sie gorzej niz w Łodzi, a Wroclaw nie jest wiele za nia 😊

Dziwie sie ze wszyscy nie jezdzicie tam na 20” bez RF 😃

We Wrocławiu może się stoi, bo korki jak szlag, ale nie określiłbym go jako dziurawego. Nie jeżdżę wszystkimi możliwymi bocznymi, bo pewnie jest i sporo z dziurami, ale chyba nikt nie jeździ po całym mieście wzdłuż i wszerz, no chyba że taryfy. Od urodzenia mieszkam we Wro i wiem jak było, a jak jest.