Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie,

Od samego początku użytkowania mam z tym problem. Po podłączeniu telefonu przez BT czy po kablu nie mam sygnału (dźwięku) powiadomienia o tym, ze przyszedł SMS. Widzę, na ekranie, że przyszedł SMS w samochodzie, ale nie ma dźwięku podczas słuchania radia, ale jak słucham muzyki po BT z telefonu to już ten dźwięk jest.

Posiadam telefon z Android 14 oraz 15 i w obu modelach mam ten sam problem.Czy ktoś miał ten problem, albo ma pomysł aby go rozwiązać?

Opublikowano

Nikt tego nie rozwiązał nawet z G30? Napisałem dzisiaj prośbę do BMW zobaczymy co zrobią.

Opublikowano

Jeździłem w życiu kilkunastoma pojazdami z bluetooth i w żadnym nie słyszałem dźwięku przychodzącej wiadomości. 

Opublikowano
W dniu 5.12.2024 o 15:57, kivlov napisał(a):

Witajcie,

Od samego początku użytkowania mam z tym problem. Po podłączeniu telefonu przez BT czy po kablu nie mam sygnału (dźwięku) powiadomienia o tym, ze przyszedł SMS. Widzę, na ekranie, że przyszedł SMS w samochodzie, ale nie ma dźwięku podczas słuchania radia, ale jak słucham muzyki po BT z telefonu to już ten dźwięk jest.

Posiadam telefon z Android 14 oraz 15 i w obu modelach mam ten sam problem.Czy ktoś miał ten problem, albo ma pomysł aby go rozwiązać?

Wydaje mi się, że wina nie leży po stronie samochodu. W tym iphonie mam to samo. Moim zdaniem to wina telefonu. Telefon służy przede wszystkim do dzwonienia i smsów, dopiero później do słuchania muzyki, oglądania pierdół etc. Telefon będąc podłączony do czegokolwiek przez bluetooth, co emituje dźwięk, przekazuje na to urządzenia wszelkie dźwięki, które w danym momencie wytwarza. Mimo tego, że słuchasz muzyki, powiadomienia mają nadrzędne znaczenie dla telefonu, dlatego telefon przerywa emisje muzyki i emituję dźwięk powiadomienia, który siłą rzeczy, przez połączenie z urządzeniem emitującym dźwięk, jest dla Ciebie słyszalne z głośników od samochodu.

Opublikowano

Nie jest to wina telefonu, gdyż w pozostałych 3 autach działa bez problemu.

@Betelhem co to były za auta, jak w żadnym nie było?