Skocz do zawartości

Kasowanie inspekcji płynu hamulcowego + interfejs do BimmerCode

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

Wymieniałem płyn hamulcowy w swoim X3 F25 2011r. Podczas uruchamiania auta pojawia się komunikat, że informujący o wymianie 12/2024. W związku z tym chciałem zapytać czy jestem w stanie skasować tą inspekcję we własnym zakresie? Jeśli tak to jaką sekwencję trzeba wykonać aby to zrobić?

Kolejny temat dotyczy interfejsu do BimmerCode.
Zakupiłem aplikację BimmerCode i teraz poszukuję dobrego i sprawdzonego interfejsu za pomocą którego będę mógł połączyć się ze swoim autem i zmodyfikować jakieś ustawienia. 
Prośba o polecenie jakiś sprawdzonych intefejsów.

Pozdrawiam

Opublikowano
8 godzin temu, stiopka napisał(a):

Kup sobie kabel obd enet i przejściówkę na USB c i normalnie podłączysz się telefonem

Screenshot_2024-12-05-22-30-09-410_pl.allegro.jpg

Screenshot_2024-12-05-22-30-26-288_pl.allegro.jpg

Witam czy to musi być koniecznie ta przejściówka czy może być inna np 

Screenshot_2024-12-06-07-29-44-559_pl.allegro.jpg

Opublikowano

Panowie zakupiłem takie kable jak powyżej plus aplikacje bimmercode. Czy ktoś poinstuuje jak mam się połączyć co zaznaczyć aby się połączyć? Zaznaczam kabel ENET i aplikacja się nie łączy. Chcę tylko odczytać błędy. Pozdrawiam.

20241210_234948.jpg

Screenshot_20241210_233233_BimmerCode.jpg

8 5oo km uszkodzony EGR - wymiana na gwarancji !!!! Trzaski w drzwiach przednich od strony pasażera do sprawdzenia.(Drzwi naprawione obluzowana mata wygłuszająca). Wymiana zaworu EGR na gwarancji, Wymiana chłodnicy EGR na gwarancji.

To na tyle problemów wszystko działa poprawnie.Przebieg 106 000 km.

Opublikowano

Zakladam że mam to wszystko zrobić przy załączonym zaplonie?

8 5oo km uszkodzony EGR - wymiana na gwarancji !!!! Trzaski w drzwiach przednich od strony pasażera do sprawdzenia.(Drzwi naprawione obluzowana mata wygłuszająca). Wymiana zaworu EGR na gwarancji, Wymiana chłodnicy EGR na gwarancji.

To na tyle problemów wszystko działa poprawnie.Przebieg 106 000 km.