Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Cześć, muszę wymienić akumlatorek systemu SOS (numer części: 84102447710) w X3 F25 z 2017 roku. Podobno jest gdzieś między dachem a podsufitką. Czy ktoś zna dokładną lokalizację tej baterii? Dziękuję za odpowiedzi!

Edytowane przez Howard
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Standardowo pod płetwą na dachu...

https://www.bmwstore.pl/pl/katalog/diagram/84_1175-sterownik-telematik/i56823#part04

Właśnie wczoraj wymieniałem ją u siebie w G32.

Kupiłem na amazon za 63 zł, dostawa 2 dni.

Były i od 40 zł, ale deklarowało miesiąc oczekiwania.

Opublikowano

A czy koledzy wiedzą może, gdzie jest i czy można wymienić kartę SIM czy coś innego odpowiadającego za łączenie SOS. Mam auto z USA i połączenia po wciśnięciu SOS nie są realizowane. Słychać jakby proces łączenia, ale nic się nie dzieje.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Dopiszę jeszcze, że przy wymianie akumulatorka systemu SOS wystarczy odgiąć tylną część podsufitki. Nie trzeba ją demontować.

W ASO taki aku kosztuje około 230 zł , jakbyś chciał oryginalny zakupić.

Benzyna zamiast krwi...
Opublikowano (edytowane)
W dniu 11.12.2024 o 17:39, kriu napisał(a):

A czy koledzy wiedzą może, gdzie jest i czy można wymienić kartę SIM czy coś innego odpowiadającego za łączenie SOS. Mam auto z USA i połączenia po wciśnięciu SOS nie są realizowane. Słychać jakby proces łączenia, ale nic się nie dzieje.

Mam z usa e93 i nie zmieniałem karty i działa, kodowanie jezyka itp na Europę/Pl było i wszystko działa.

Jeszcze pytanie, jakiś błąd wyskakuje od tej baterii czy co jak, żeby wiedzieć kiedy wymienić? 2015 i działa 2010 r. i też działa.

Edytowane przez marcin62