Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam pytanie a raczej prośbę o pomoc forum przeszukałem i nie znalazłem odpowiedzi a mianowicie chciałem wyłączyć na stałe start stop czyli zrobić zeby pamiętał ostatnie ustawienie przy kolejnym rozruchu zrobiłem kodowanie programem bimmercode i niby wszystko poszło dobrze bo widać ze jest aktywna opcja pamiętania ostatniego ustawienia. niestety nadal to nie działa bo przy każdym uruchomieniu start stop jest aktywny. Próbowałem również programem bmwaicoder i tu też widać że opcje zapamiętania ostatniego ustawienia jest aktywna ale nie działa. Może jest ktoś kto miał też taki problem i jakoś sobie poradził.Auto to x3 f25 2011 r.20d z xdrive

Opublikowano
14 godzin temu, kristal napisał(a):

dawno temu zrobiłem i działało  i działa nadal - BimmerCode 

A jakie auto  bo ja robiłem i bimber codem i bmwaicoderem i niby pokazuje że jest zapamiętywanie aktywne no ale nie dziala

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Wszystko zależy od wersji softu w komputerze auta.Ja miałem ten sam problem co ty.Niby wszystko szło ok a start-stop dalej włączony.Ostatnio byłem na akcji serwisowej chłodniczki egr.Gdzie wymienili chlodniczke,zawór egr i przepływomierz.Powiedzieli też że muszą wgrać nowy soft do auta,żeby to wszystko śmigało.Po wgraniu nowego softu zrobiłem kodowanie start-stop i już zapamiętuje ostatnie ustawienie.Dodatkowo pojawiła mi się opcja sportowe zegary,które ładnie działają IMG_1611.thumb.jpeg.772066b51842a882457bd58ceb58919c.jpeg

Opublikowano

Dzięki za odpowiedź ja też byłem na tej akcji ale nie mówili mi nic o wgrywaniu nowego softu z jakiego roku masz auto mój to jest koniec 2011

Opublikowano
17 godzin temu, Stolar79 napisał(a):

Wszystko zależy od wersji softu w komputerze auta.Ja miałem ten sam problem co ty.Niby wszystko szło ok a start-stop dalej włączony.Ostatnio byłem na akcji serwisowej chłodniczki egr.Gdzie wymienili chlodniczke,zawór egr i przepływomierz.Powiedzieli też że muszą wgrać nowy soft do auta,żeby to wszystko śmigało.Po wgraniu nowego softu zrobiłem kodowanie start-stop i już zapamiętuje ostatnie ustawienie.Dodatkowo pojawiła mi się opcja sportowe zegary,które ładnie działają IMG_1611.thumb.jpeg.772066b51842a882457bd58ceb58919c.jpeg

I ja nie mam tej opcji z sportowymi zegarami 😭😭

Opublikowano

Robiłem w Inchcape Wrocław.Dosłownie teraz w sobotę.Nie wiem kiedy ty robiłeś,ale wcześniej wymieniali tylko chlodniczkę.Teraz chłodniczka,zawór,przepływomierz i nowy soft

Opublikowano

Ale żeby były te zegary to musisz sobie je włączyć BimmerCode.Wczesniej też można było je włączyć ale nie działały tak jak i start-stop.Teraz wszystko działa 

Opublikowano
Godzinę temu, Stolar79 napisał(a):

Robiłem w Inchcape Wrocław.Dosłownie teraz w sobotę.Nie wiem kiedy ty robiłeś,ale wcześniej wymieniali tylko chlodniczkę.Teraz chłodniczka,zawór,przepływomierz i nowy soft

No mi też to wszystko robili ale nic o nowym sofcie nie mówili ale sprawdzę może i ja będę miał te opcję 😁😁

Opublikowano (edytowane)
W dniu 12.01.2025 o 22:27, stiopka napisał(a):

Ale ty to masz jakiś inny model bo to nie jest X3 f25 

@stiopka To nie jest zdjęcia z mojego F25 tylko jakieś z Internetu, ale ta opcja jest podobno do dokodowania.
Kiedyś nawet miałem kontakt do kogoś kto mówił, że można to w moim dokodować, ale jakoś zrezygnowałem z tego.

Edytowane przez kriu
Opublikowano

Witam, ja dodatkowe liczniki mam od początku tylko zmieniał mi znajmy zakres po "modzie" gdyż fabryczny zakres się zamykał do końca. Nie zależne jest to od softu silnika, tak jak pisali inni trzeba to odblokować, ale.... Mam pytanko jak wam wgrali nowy soft, bo mi wgrali przy EGR (ostatniej bo 3 razy mi grzebali) to nie zauważyliście spadku mocy, u mnie był spadek znaczący, nawet nie trzymała B47 tych 190KM fabrycznych tylko 160KM. Ciężko było cokolwiek zmienić zaprogramować na nowym sofcie. Dopiero powrót do starego softu silnika wrócił do około fabrycznej mocy i kolejny "mod" i można jeździć jak kiedyś. Na forach DE jest dużo o tym spadku mocy po sofcie ostatnim przy wymianach EGR itp. 

Super sprawa z tym momentem podziałem na koła, coś gdzieś widziałem ale też tego nie mam, musze podpytać na forach jak i co. F25 15r. 
Jak ktoś coś wie niech da znać jak to się nazywa w ustawieniach na ekranie. Ja mam jedynie xdrive - pochylenie auta itp.

Opublikowano (edytowane)

@marcin62

Z tego co wiem są to dwa różne softy. Co innego nawigacja i bajery a co innego mapy silnika.

Edytowane przez kriu
  • Lubię to 2