Skocz do zawartości

Bmw x2 F39 - Kamera, android auto, screen mirror

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Cześć Wam, mam BMW x2 f39 z 22'.

System evo id6 z apple car play z ekranem przyziernym ( czy jak to tam sie nazywa - ten duży ).

Któryś już tydzień szukam jakichkolwiek informacji na tematy poniżej, mam już też kabel esys, apki insta +, insta starsza, Bimmercode, antenę Wi-fi do podłączenia.

Do rzeczy.

1. Kamera cofania, której bardzo mi tu brakuje. Z tego co już sie dowiedzialem mogą być dwa systemy ICam i Trsvc gdzie podobno każdy potrzebyje czegoś innego. Jak sprawdzić co mam i co potrzebuje kupić, a może tylko sama kamera i aktywacja kodu ? 

Kontaktowałem się również z jakimś sprzedającym kamerki do bmw czy jego kamera za ok 150 zł zadziała i napisał że tak ale muszę dokupić adapter (30 zł) plus kodowanie (aktywacja). Zagłębiając temat jednak potrzebuje jeszcze jakiś enkoder a to już koszt ok. 800 zł na aliexpress. Powiedzcie jak to w końcu jest ?

2. Android auto. Mam w aucie tylko apple car play i stety nienawidzę Iphonów, mam telefon Androida od zawsze. Szukając możliwości chociażby wlaczenia Yanosika czy Youtuba znalazłem tylko przystawki z aliexpress za ok 1 tyś. ( rownież mozliwoscia podłaczwnia kamer ) ale podobno jak się uruchomi tę przystawkę to nie można np słuchać radia, więc trochę słabo. Może znacie inne rozwiązania, niekoniecznie droższe?  

3. Próbując rozwiązać swój problem punktu 2, pomyślałem a może screen mirror i tu naszukalem się sporo i znalazłem 

ktoś może wykonał u siebie i może podzielić się opinią, problemami ?

Edytowane przez yyesek0