Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, 

W moim BMW z dnia na dzień system NBT EVO ID5 przestał działać na ekranie pojawia się napis „No signal” nie pomaga restart przez 30 sekundowe przytrzymanie pokrętła głośności ani odłączenie klemy, BMW przypłynęło do mnie we wrześniu, 3 tygodnie temu oddałem samochód do osoby zajmującej się adaptacją samochodu z US na EU, z dodatkowych rzeczy nie licząc podstawowej zmiany języka navi na PL zmieniła mi wygląd nakładki z NBT ID5 na ID6, po okresie 3 tygodni samochód po nocy zaczą wyświetlać na ekranie nawigacji komunikat „No signal” dodam że nie zdażyło się to wcześniej ani razu w przeciągu 2 miesięcy przed wgraniem PL menu kiedy samochód stał u blacharza i był przygotowywany do rejestracji ani przez 3 tygodnie po wgraniu menu, po podłączeniu komputera diagnostycznego nie wykrywa NBT ale za to podobno wykrywa radio. Na amerykańskim forum znalazłem temat o tym że NBT umierają( płyta główna/profesor) po aktualizacji oprogramowania nawet z oficjalnej strony BMW, ale dzieje się to od razu po aktualizacji, u mnie wykrzyczał się po 3 tygodniach i z tego co wiem to nie było żadnej aktualizacji tylko sama zmiana języka na PL, nawet mapy zostały navi US, ktoś już miał podobną sytuację?