Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy ktos ma jakis sprawdzony rmail lub inny kontakt gdzie mozna zglosic bledy na mapach , w mojej okolicy od 2 lat cos poplatali i przez moja dzialke wedlug map bmw przebiega droga , zaden inny dostawca map , google , apple , open street itp , takiej drogi nie pokazuje a ulica przy ktorej mieszkam stracila nazwe , dodatkowo w najnowszej aktualizacji juz nawet niema numeru domu ! Pisalem do here na jakiegos emaila ale jak widac w ciagu niemal 18 miesiecy nic nie poprawili. Ktos ma jakis pomysl ?!

Opublikowano

Też bym się chętnie dowiedział. Według wbudowanej nawigacji mój dom jest w innej miejscowości, niż faktycznie. Do tego jest sporo nieistniejących ograniczeń prędkości, a w innych miejscach mapy pokazują nieprawidłowe wartości ograniczeń (np. 10m za znakiem 70 jest już 90 😉 )

Opublikowano
34 minuty temu, PKort napisał(a):

Też bym się chętnie dowiedział. Według wbudowanej nawigacji mój dom jest w innej miejscowości, niż faktycznie. Do tego jest sporo nieistniejących ograniczeń prędkości, a w innych miejscach mapy pokazują nieprawidłowe wartości ograniczeń (np. 10m za znakiem 70 jest już 90 😉 )

OK, znalazłem aplikację HERE Map Creator. Jest dostępna na smartfony (Android/iOS) oraz z interfejsem WWW tutaj:

https://mapcreator.here.com/

Przejrzałem wszystkie ulice w mojej okolicy, poprawiłem ograniczenia prędkości na właściwe i wysłałem zmiany. Zobaczymy, co będzie dalej 🙂

Opublikowano

Najdziwniejsze jest to ze w aplikacji bmw mapy sa prawidlowe , przynajmniej w mojej okolicy. Natomiast w aucie jest tragiczny balagan. 

Opublikowano

Pobawilem sie troszke tym kreatorem i musze przyznac ze  w te mapy sa takie jak w aplikacji bmw a sa inne niz te w aucie a mam najnowsze mozliwe. 

• Moderatorzy
Opublikowano

Do Here zgłasza się braki z menu ich mapy. Klikasz w punkt i dopisujesz np.ulicę lub numer domu.

Opublikowano
2 godziny temu, Kruk napisał(a):

Do Here zgłasza się braki z menu ich mapy. Klikasz w punkt i dopisujesz np.ulicę lub numer domu.

Ale np. zmianę adresu musisz zgłaszać na maila. Ja zgłosiłem wczoraj zmianę swojego - dzisiaj dostałem odpowiedź, że informacja została przekazana do "kartografów". Zobaczymy, co będzie dalej.

Opublikowano

Na jakiego emaila konkretnie ?

• Moderatorzy
Opublikowano
21 godzin temu, PKort napisał(a):

Ale np. zmianę adresu musisz zgłaszać na maila. Ja zgłosiłem wczoraj zmianę swojego - dzisiaj dostałem odpowiedź, że informacja została przekazana do "kartografów". Zobaczymy, co będzie dalej.

Robiłem to już jakiś czas temu zgłaszając w meny mapy ale może coś się zmieniło.

Opublikowano
W dniu 6.12.2024 o 17:38, Kruk napisał(a):

Robiłem to już jakiś czas temu zgłaszając w meny mapy ale może coś się zmieniło.

Dzisiaj dostałem potwierdzenie, że adres został poprawiony. Faktycznie, w mapach Here jest już poprawione, w aplikacji MyBMW jeszcze widzę stary adres. Zobaczymy, czy/kiedy coś się w tym temacie zmieni.

• Moderatorzy
Opublikowano
1 godzinę temu, PKort napisał(a):

Dzisiaj dostałem potwierdzenie, że adres został poprawiony. Faktycznie, w mapach Here jest już poprawione, w aplikacji MyBMW jeszcze widzę stary adres. Zobaczymy, czy/kiedy coś się w tym temacie zmieni.

W najnowszej nadchodzącej lub następnej.