Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja w promocji za kamerę z montażem zapłaciłem 2999 zł, czyli wychodzi ok. 500 zł za montaż. Zrobione idealnie, bez zastanawiania się czy dobrze podpięte.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

A ja kamerki dostałem gratis do nowego samochodu, ale za montaż w ASO musiałem dopłacić 1000zł 😕 Taki to gratis 😄 

No, ale przynajmniej jest zrobione dobrze i nawet niczego panowie nie uszkodzili przy okazji 😉 
Kamery mają podłączone stałe zasilanie, żeby działał tryb parkingowy (np. jak ktoś uderzy w zaparkowany samochód, kopnie w koło (też działa) albo jak się zapali światło w garażu) - można regulować czułość czujników.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Prawda. Kamerki 4K za 800-1000zł jakością obrazu miażdżą ten sprzęt niby od BMW.

Opublikowano
9 godzin temu, s0nar napisał(a):

Prawda. Kamerki 4K za 800-1000zł jakością obrazu miażdżą ten sprzęt niby od BMW.

Właśnie zastanawiam sie nad oryginalem a innymi i opinie sa mocno mieszane

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
3 godziny temu, xMecenas napisał(a):

Właśnie zastanawiam sie nad oryginalem a innymi i opinie sa mocno mieszane

Jeszcze jak oświetlenie jest w miarę dobre, np. w ciągu dnia to dramatu nie ma. Ale też widać, że to jest takie naciągane HD i w dobie 4K/8K widać, że HD to taka poprzednia epoka. Klatek na sekundę też mogłoby być więcej, bo w dynamicznych nagraniach to klucz do sukcesu. Po ciemku natomiast różnice in minus są jeszcze większe. Za dobrej optyki, softu i elektroniki to tam nie włożyli. Zwykła kamerka Mio 4K sprzed 5 lat nagrywała mi lepszy obraz. Zastrzeżenia mam jeszcze tylko do pojemności kart (max 64GB, więc np. 256GB czy 512GB co jest w sumie standardem nie są obsługiwane) i do działania aplikacji, która służy m.in. do pobierania nagrań na telefon - często się zacina, zamula, zrywa połączenie.

Ale ogólnie nie narzekam aż tak bardzo. Jest to mój pierwszy zestaw gdzie mam kamerę i z przodu i z tyłu.

Opublikowano

Ciekaw jestem jaka i na czyja korzysc jest roznica pomiedzy tym a oryginalami 360 z wykupiona funkcja nagrywania trasy/wypadkow ?!

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

No przecież te 360 nawet zdjęcia robią słabe. Są, bo są, ake to żadna rewelacja. To już lepszy materiał da ACE 3.0 Pro.

Opublikowano

Też nie narzekam. Nie oglądam tych filmów praktycznie w ogóle. Martwię się, czy w sytuacji podbramkowej da się odczytać numery rejestracyjne - mam mieszane uczucia po prostu.

Opublikowano
12 godzin temu, s0nar napisał(a):

No przecież te 360 nawet zdjęcia robią słabe. Są, bo są, ake to żadna rewelacja. To już lepszy materiał da ACE 3.0 Pro.

Ale mam wrazenia ze filmy robia lepsze niz zdjecia. Musze wykupic znowu opcje nagrywania i sprawdze. 

Opublikowano

Wyraźnie słabsze filmy robi 360 niż Eye 3.0. Zwłaszcza w trybie 4 kamer/360.

Poza tym np. kamery 360 są bardzo wrażliwe na warunki atmosferyczne - zwłaszcza deszcz, śnieg (są na zewnątrz pojazdu). Więc w czasie opadów Drive Recorder jeszcze słabiej wychodzi.

Opublikowano

Sam akurat przymierzam się do zastąpienia wysłużonego Navitela R600 na zestaw przód/tył w 4K, z opcją podglądania przez telefon. Wiadomo, że integracja z czujnikami w BMW byłaby dużo lepsza, ale z drugiej strony jednak jakość wideo ma ogromne znaczenie, a tu konkurencyjne kamery nie dość, że wypadają dużo lepiej, to jeszcze znacząco taniej, więc w sumie CarEye 3.0 w tej cenie i z koniecznością fachowego montażu wypada dość blado, ale może ktoś mnie przekona, że jednak się mylę.

icon3.png G30 530i xDrive