Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Posiadam F34 z USA, mam problem podczas połączenia rozmówca wg mnie nie słyszy jak go słyszę bardzo dobrze. Miałem błąd SOS, ale udało się go wykodować bimmercodem, błąd z deski znikł i nie wraca, ale niestety mikrofon nadal nie działa, muzykę bez problemu mogę puszczać przez BT. Mikrofon podmieniałem na inny, ale nic to  nie dało.

Może miał ktoś podobny problem.  Z góry dziękuje za pomoc.

Opublikowano (edytowane)

Zobacz jeszcze ustawienia w telefonie. Może masz coś wyciszone. Ewentualnie spróbuj z innym telefonem. 

Edytowane przez Pokakulka
Opublikowano

Próbowałem na innym telefonie i to samo. Znajomy ma rownież F34 z USA  rocznik i Navi ta sama, ale on nie miał błędu SOS i u niego mój telefon normalnie działa na głośnomówiącym.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

A czemu miales blad SOS, bo cos kojarze ten problem w BMW z USA, ale nie pamietam o co tam chodzilo? Te auta nie maja karty SIM wiec taki blad nie powinien byc zalezny od regionu w ktorym auto jest. Moze faktycznie ktos spitolil temat podczas kodowania.

Opublikowano

Nie mam pojęcia czemu był, byłem przekonany że to przez zmianę regionu. Tak wcześniej jak błąd się świecił mikrofon również nie działał.

Opublikowano

Bywa że pada bateria w module sos i niektórzy wolą wykodować zamiast wymienić baterię w module (pod podsufitką z tyłu auta}. Natomiast nie powinno to mieć nic wspólnego z mikrofonem. 

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

A Ty tam masz dwa mikrofony czy jeden? Nie pamietam czy w 3ce sa dwa. Jak dwa to znaczy ze nie jest to wina mikrofonu samego w sobie. Jedz do kogos kto ma pojecie I niech sie podlaczy i wszystko porzadnie zdiagnozuje. Co bylo w aucie naprawiane? W ktorym miejscu byl uszkodzony?

Opublikowano

Mikrofon mam jeden, lekko uszkodzony przód  tylko maska zderzak i lampa do wymiany,chłodnice całe, poduszki również całe.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

No to trzeba wykonac diagnoze czy sa jakies bledy i przemierzyc instalacje, zobaczyc gdzie ten mikrofon idzie, czy do modulu telekomunikacyjnego czy do Head Unit itd.