Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
54 minuty temu, Semtex93 napisał(a):

Biorac Sensafin na pewno jest w std obszycie deski i gory drzwi ekoskora. 
To co mi sie nie podoba biorac obszycie deski prawdziwa skora to fakt ze na srodku deski, w polowie oslony glosnika, idzie ciecie od szyby w kierunku ekranu. Nie bralbym prawdziwej skory na desce.

Nie bralbym czegos co udaje skore w aucie za 0,5 mln 😉 miejsca o ktorym wspominasz nie widac na codzien

• Lubię to 2
Opublikowano
11 godzin temu, Semtex93 napisał(a):

To co mi sie nie podoba biorac obszycie deski prawdziwa skora to fakt ze na srodku deski, w polowie oslony glosnika, idzie ciecie od szyby w kierunku ekranu.

Czy mógłby mi ktoś zrobić zdjęcie deski obszytej skórą i pokazać o co chodzi?

Opublikowano
6 godzin temu, buster12 napisał(a):

Deska pokryta sensafin (brak szwu w środkowej części):

image.thumb.jpeg.57b52ab2d617ee1a4801b31fa71914f6.jpeg

Deska pokryta Merino:

image.thumb.jpeg.8ba77d0336c365e21f9bf3c546b1eaba.jpeg

Ktoś to porównywał na żywo? Czy różnica w materiale jest w ogóle zauważalna? Mam u siebie deskę w skórze, bo wydawało mi się, że bez tej opcji jest jakiś plastik 😃

Opublikowano
6 minut temu, Leon napisał(a):

Ktoś to porównywał na żywo? Czy różnica w materiale jest w ogóle zauważalna? Mam u siebie deskę w skórze, bo wydawało mi się, że bez tej opcji jest jakiś plastik 😃

Tez myslalem, ze bedzie to plastik jak mailem w G20...
Jak ogladalem G05 to nie zwracalem na to uwagi, myslalem, ze kazda sztuka miala deske obszyta skora 😄 

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
4 godziny temu, Leon napisał(a):

Tak, jest zauważalna

Tylko to jest taka różnica, której doświadczysz mając jedną i drugą wersję obok siebie. W takich warunkach natychmiast czuć przepaść między sztucznym pokryciem deski a prawdziwą skórą

Taka sama przepaść będzie między plastikiem i tą sztuczną skórą

Zatem wybór sztucznej skóry nie jest zły - sprawdza się, trwała, etc. Zakładam, że nie macasz deski, jadąc autem, więc wrażenia sensoryczne z nią związane są drugorzędne. Optycznie też nie przeszkadza - jest estetyczna, matowa, nie odbija się w szybie, etc. Ma też tę zaletę, że nie ma owego szwu, o którym czytałem na Bimmerpost, że "lubi pęknąć" w autach długo stojących w upale w pełnym słońcu

Ja u siebie mam pełną skórę, bo była elementem pakietu z tapicerką merino dla foteli M (nie chciałem czarnych, które można mieć w nieco uboższym pakiecie, m.in. bez skóry na desce). Czy wziąłbym tę opcję jako indywidualny dodatek osobno płatny? Nie, nie wziąłbym

• Dziękuję 1

Pierwszy SUV... pierwsze V8...

(ex F10 520d; F10 535d; G11 LCI 740d)

Opublikowano
10 minut temu, maciek_w napisał(a):

(...) że "lubi pęknąć" w autach długo stojących w upale w pełnym słońcu

(...)

w Grand Cherokee skóra z deski zaczęła mi się odklejać od gorąca 😕

Auto miało wtedy ledwo 45tyś km 

Opublikowano
W dniu 10.12.2024 o 20:48, ubejane napisał(a):

w Grand Cherokee skóra z deski zaczęła mi się odklejać od gorąca 😕