Skocz do zawartości

[F11 LCI] Uruchomienie aplikacji Spotify, wizualizacja tła aktualnie słuchanego utworu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,
Szukam porady/informacji na temat aplikacji w systemie idrive, konkretnie zależy mi na Spotify, ale jestem gadżeciarzem i chciałbym zobaczyć co da się jeszcze zdziałać. Chciałbym się dowiedzieć jak uruchomić aplikację bezpośrednio z auta oraz jak włączyć wizualizację tła utworu przy odtwarzaniu muzyki bezprzewodowo?
Efekt o który mi chodzi działa przy odtwarzaniu utworów z pamięci samochodu, poprzedni właściciel zostawił mi w prezencie parę albumów i działa to tak, że auto odczytuje nazwę utworu, czas odtwarzania i na środku obrazek albumu i to chciałbym również aktywować przy odtwarzaniu bezprzewodowo z telefonu (android).
Auto to F11 LCI z grudnia 2013 z systemem NBT, fabrycznymi opcjami 6xx (AC,AE,AK,AM,AN,AP,NR,NS), opcją 7XP, dożywotnimi usługami zdalnymi, bmw teleservices oraz connected drive services zarejestrowanymi na moje konto.
Działają wszystkie opcje webasto, gps, sms itd. z aplikacji MyBMW w telefonie, ale w zakładce office aplikacje pokazują się jako niedostępne.
Czytałem, że niektóre z opcji jak przeglądarka są dezaktywowane "z centrali", ale nie widziałem żeby Spotify też był na tej liście, czy może to być kwestia dokupienia pakietu connected booster na stronie bmw? Na czym on polega?
Pozdrawiam.

Opublikowano (edytowane)

co do mediaart na NBT działa tylko z ifonem niestety 

a odnośnie aplikacji to chyba wina modulu łączności bezprzewodowej z nbt jest bodajże 3G i noe jest on już obsługiwany niestety.

Edytowane przez Jack-Strong
Jack_Strong-
Opublikowano

Dzięki za podpowiedź, spróbuję z telefonu dziewczyny i zobaczę,
przeczytałem coś też o aplikacji aaidrive, która ma podobno dodać tę funkcjonalność do androida, ale dopiero będę się w to zagłębiał

Godzinę temu, Jack-Strong napisał(a):

a odnośnie aplikacji to chyba wina modulu łączności bezprzewodowej z nbt jest bodajże 3G i noe jest on już obsługiwany niestety.

Czyli ta pozycja jak na zdjęciu które znalazłem na którymś forum osiągalna była tylko przy użyciu 3G i jest już niedostępna? :
46f232cf76ebf19c.jpg
Chodzi mi o zakładkę dźwięk i Spotify jako opcję pod kolekcją, aux i bluetooth

Przy okazji ponownie zapytam, wie ktoś na czym polega pakiet ze strony bmw connected booster w przypadku NBT?