Skocz do zawartości

Trzeszczenie/Skrzypienie spod auta po zatrzymaniu do zera

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, dziwny dźwięk odkryłem przez przypadek w garażu przy otwartym oknie i ściszonej muzyce. Manewrując na żeby zaparkować na D oraz R tak jak samochód się toczy i wciśnieciu hamulca żeby całkowicie auto zatrzymać spod auta wydobywa się dźwięk trzeszczenia skrzypienia który trwa ok sekundy w momencie jak auto staje. Dzieje się to zarówno na D jak i R. Jak auto jest w N i się  powoli stacza z górki i wcisnę hamulec żeby się zatrzymać dźwięk trzeszczenia nie występuję, wszystko jest cichutko.

Zakładam, że jeszcze z tym już pewnie od dawna tylko zawsze mam zamknięte okno i muzykę i tego nie słychać było, dopiero przy otwartym oknie i jadąc przy ścianie.

Poniżej film:

Opublikowano (edytowane)

Przy hamowaniu/zatrzymaniu się podczas toczenia się na N nie ma tego dźwięku, jest cisza. Co wydaje mi się, że wyklucza kwestię hamulców. Dźwięk występuje gdy jest zapięty napęd, jedynie na D i R

Edytowane przez jarekf
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Przydałaby się druga osoba na zewnątrz, która być może trafniej określi skąd te dźwięki dochodzą. 

Konie mechaniczne w skrócie - KM

Myślałeś kiedy by zostać dawcą szpiku kostnego? To nie boli.

http://www.dkms.pl/dawca/rejestracja/index.html

Nie zwracajcie uwagi na mego nicka, najczęściej mąż się wypowiada.