Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, czy wie ktoś z was jaki numer katalogowy ma uszczelka drzwi od strony kierowcy, ta wewnętrzna (przyklejona do karoserii nie do samych drzwi) w e39? Byłbym wdzięczny za nakierowanie 🙂 Pozdrawiam

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ona nie jest klejona tylko wciskana.

Po czterdziestce człowiek ma, trochę z osła, trochę z lwa.
Opublikowano (edytowane)

i dodam, że do drzwi przednich jest ciut dłuższa niż do drzwi tylnych.

Ale ...... jeśli nie chcesz wydawać 550 zł na uszczelkę nówkę sztukę to poszukaj na allegro używanych. Tylko ...... oczywiście na allegro w zasadzie niedostępne są przednie, wiadomo one jako pierwsze się zużywają. Więc możesz kupić z tylnych drzwi, tych jest pod dostatkiem za śmieszne pieniądze i w bardzo dobrym stanie. A ten kawałek, który będzie Ci brakował (jak pisałem tylna jest krótsza niż przednia) możesz dosztukować ze swojej obecnej uszczelki, bo na pewno cała nie jest w opłakanym stanie, a zabraknie Ci około 15-20cm. Miejsce łączenia możesz dać przy zawiasie od drzwi i jak ładnie dotniesz to w zasadzie nie będzie tego widać. Ona ma w środku metalową listwę, którą trzeba najlepiej obcęgami przeciąć. Ja tak zrobiłem i u mnie nic nie przecieka / zacieka, jest ok.

Edytowane przez mcs80
  • Lubię to 1