Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Jak w temacie. 

Stare x4 podoba mi sie duzo bardziej niz nowa x3. Ja bym to wnetrze jeszcze przebolal, ale zona sie uparla na x4.

Bylem na jezdzie probnej x3, fotele wygodniejsze, headup fajniejszy, wiekszy zakres regulacji kierownicy, ale plastiki tragiczne.

Cenowo z b58 i podobnym wyposazeniem i rabatami wychodzi na to samo.

Jedyne czego sie boje to wieksza utrata wartosci w x4.

Nie zalezy mi na duzym bagazniku, m340i/m440i odpadaja ze wzgledu na klaustrofobiczne wnetrze. 

Jak myslicie, kupno teraz nowego x4 to blad? Zamierzam trzymac to auto dlugo (~10 lat), ale wiadomo jak to jest, czasem sytuacja zyciowa moze zmusic do sprzedania.

Edytowane przez srekal34
Opublikowano

Jeżdżę X4 M40d 340KM z mH z 12.2020 już prawie 4 lata i to nie był błąd, bardzo lubię te auto. Jak kupujesz auto na długo i Ci się auto podoba to nie ma co patrzeć na utratę wartości.

Co do nowego X3 to z zewnątrz jeszcze ujdzie, ale środek dramat, szczególnie te plastki przy klamce od pamięci fotela - co za kretyn to wymyślił ? Tylko ze względu na to bym nie brał tego auta pod uwagę.

• Lubię to 1

Pozdrawiam

KrzychoM

Opublikowano

Ja jak kolega wyżej brałbym X4 w tym modelu masz całą paletę silników w nowej x3 jesteś skazany na 2 litry.Wersje coupé zawsze tracą trochę mniej na wartości więc na plus dla x4 jeżeli planujesz na dłuższy czas to dokładnie tak samo myślę, nie patrz na utratę wartości bo 10 latki wszystkie kosztują ułamek z tego co zapłacisz.A najbardziej tą utratę widać w najwyższych modelach typu seri 7 ile są warte po tym okresie. 

Opublikowano (edytowane)

Dzieki, ostatecznie zamowilem X4, ciezko przetrawic ten srodek, plastikowe klamki i brak szyb akustycznych w nowym x3. 

Pytanie czy dostane jeszcze alokacje, bo nie bylbym tego taki pewny 😄 

Edytowane przez srekal34
Opublikowano
W dniu 29.11.2024 o 16:54, srekal34 napisał(a):

Dzieki, ostatecznie zamowilem X4, ciezko przetrawic ten srodek, plastikowe klamki i brak szyb akustycznych w nowym x3. 

Pytanie czy dostane jeszcze alokacje, bo nie bylbym tego taki pewny 😄 

Pochwalisz się co zamówiłeś?Kolor silnik i ogólne wyposażenie?😁

Opublikowano

No taki silnik w nowej x3 już jest nie osiągalny i mam nadzieję że będziesz zadowolony z wyboru.Wiec życzę szybkiego odbioru i radości z jazdy🥳

Opublikowano
2 godziny temu, Jacuss napisał(a):

No taki silnik w nowej x3 już jest nie osiągalny i mam nadzieję że będziesz zadowolony z wyboru.Wiec życzę szybkiego odbioru i radości z jazdy🥳

W jakim sensie nie osiagalny? M50 to w zasadzie to samo (mechanicy na youtube troche narzekaja ze moze byc bardziej awaryjny), ale w gruncie rzeczy blok jest ten sam. Realnie 0-60 na stocku robi niby w 4.12, wiec troche lepiej sie odpycha.

Ale to nic czego nie zalatwi jb4 z downpipem ;) 

Opublikowano
W dniu 2.12.2024 o 07:09, srekal34 napisał(a):

W jakim sensie nie osiagalny? M50 to w zasadzie to samo (mechanicy na youtube troche narzekaja ze moze byc bardziej awaryjny), ale w gruncie rzeczy blok jest ten sam. Realnie 0-60 na stocku robi niby w 4.12, wiec troche lepiej sie odpycha.

Ale to nic czego nie zalatwi jb4 z downpipem 😉

Sugerowałem się nową piątką i tam nie ma już czystej bez hybrydy 3 literówki w benzynie.Mój błąd😁 

• Lubię to 1
Opublikowano
W dniu 1.12.2024 o 13:14, srekal34 napisał(a):

Taki konfig 🙂

https://configure.bmw.pl/pl_PL/configid/2vx8zbn1

W skrocie m40i z prawie pelnym wyposazeniem, czarny wewnatrz i na zewnatrz 😉

Jeżdżę właśnie z tym sinikiem i podobnym wyposażeniem. Na pewno będziesz zadowolony. Silnik super i do miasta i na trasę.

Autonomiczna jazda na trasie działa super. Po mieście w korku działa jeszcze lepiej. Szkoda tylko, że u nas czerwone światła przejeżdża.

Opublikowano

Rabatowo podobnie do innych serii, o co bym nie pytal - x3/3/5 to rabaty byly podobne. Na nowe x3 nawet ciut wyzsze ;) 

Z alokacja nie wiadomo, termin odbioru na maj, produkcja ponoc do konca czerwca, wiec jak sie nie wyprodukuje, to juz sie nie wyprodukuje. 

Opublikowano

Kupilem tez x4 w Lutym 2024 i zastanawiałem się wtedy czy czekać na nowe X3 czy nie, i powiem ze dobrze ze kupiłem X4. Mało tego ze cały rok już moglem się cieszyć autkiem to jeszcze ta x3 to jest dla mnie totalny dramat jak na zewnątrz tak i wewnątrz. Ten najtańszy plastik na drzwiach...nie chciało mi się wierzyc ze to naprawdę tak zrobili.. 

Dolacam klamke w nowej x3 vs mój x4 😄

IMG_9023.jpeg

IMG_8995.jpeg

• Lubię to 1