Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie.

Chciałem zrobić sobie podświetlane klamki wewnątrz.

Zakupiłem diody i po podłączeniu w szaro czerwony przewód ( są 2) jest cały czas prąd.

Próbowałem inne przewody ale jest tak samo,w tych w których jest prąd to jest cały czas.

Trochę to dziwne.

I teraz pytanko skąd wziasc prąd aby po wyłączeniu zapłonu już się dioda nie świeciła.

Zdjęcie kostki w którą się wpinałem.

FB_IMG_1732464575771.jpg

Opublikowano

Poświetlenie klamek raczej poodłącza się pod poświetlenie przełączników, zegarów, i tym podobnych rzeczy więc razem ze światłami postojowymi. Podłączenie tego pod zapłon raczej mija się z celem takiej dokładki 

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Nie do zegarów czy przełączników, chyba bardziej pod podświetlenie wnętrza, ewentualnie świateł pod drzwiami (z kabla w drzwiach) ale nie wiem, czy te świecą kiedy kabina jest oświetlona, czy tylko drzwi otwarte.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

W module przycisków - masz wyjścia na silniki szyb, lusterek, ale sam moduł jest sterowany przez LIN, którym to też cyfrowo dostaje sygnał czy ma być podświetlenie czy nie. Najbardziej poprawnym rozwiązaniem, to ciągnięcie przewodu do FRM.

Zasilanie w aucie po jakimś czasie znika.

Ostre drutowanie to podłączenie się już w PCB przełącznika - przed diodą.

Opublikowano
14 godzin temu, madseason napisał(a):

Nie do zegarów czy przełączników, chyba bardziej pod podświetlenie wnętrza, ewentualnie świateł pod drzwiami (z kabla w drzwiach) ale nie wiem, czy te świecą kiedy kabina jest oświetlona, czy tylko drzwi otwarte.

No ale jaki sens ma poświetlenie klamki wewnątrz jak będzie jasno w kabinie? Intencja jest raczej taka że ma to świecić jak jest ciemno?