Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
58 minut temu, Fuser napisał(a):

Chodzi o wtyczkę do pompy

Tak wiem, wtyczka cała pompa nowa pompowała cały czas 4.25 (jak wyżej pisałeś ze za dużo pompuje) kupiłem używkę zawór bo na starym pompowało z każdej strony 4.25. teraz 3.70. 

Jeden błąd 516 pokazuje image.png.dfb35c695c844c475a390cecd89b74d6.png wskazuje na uszkodzony wtrysk
kolejny błąd 2550   image.png.ad0d489683a51d284a98f34c0e5ffdfa.png  tyle ze ten błąd powodowałby ciężkie palecie auta. a u mnie odpala na strzała nawet po ostatniej "zimie" 

te niestety  nie mam pojęcia co image.png.f2c4ab831b5c41a4adc5329af553b943.png  (monitorowanie ciśnienia przed dostawą)image.png.98ee6a1adcc3970ef788755fb81dbba8.png(sterowanie ciśnieniem doładowania lub siłownik doładowania) 

nie mam pojęcia co znaczą te ostatnie 2 błędy

Jeżeli chodzi o falowanie obrotów to nic takiego nie występuje. 

Szczerze? nie mam pojęcia co już jest nie tak. Raz działa raz nie. Zastanawiam się nad wymianę tego wtrysku w cylindrze 2

Edytowane przez Mikeloooo
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Faktycznie, teraz patrzę, że błędów 516 było aż 50, ale to jest błąd elektryczny, cewka, albo coś z wtyczką lub kabel.

4704 za niskie ciśnienie wstępne,

2550 za niskie ciśnienie na szynie CR - wynika akurat z niskiego ciśnienia wstępnego,

7728 problem z ciśnieniem doładowania turbiny, ale jak w trakcie obrotów odcina paliwo to doładowania też nie będzie. Poniżej na zdjęciu nie widać parametrów przy których wystąpił ten błąd.

Opublikowano (edytowane)

jutro sprawdzę cewki. na co zwracać uwagę? czego cewki nie powinny mieć tak samo kable oraz wtyczki?

tylko pytanie czy diesel cewki posiada bo wydaje mi się, że nie.

Edytowane przez Mikeloooo
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Cewka drugiego wtrysku. Nigdy nie miałem problemów z tymi wtyczkami, ale czytałem, że użytkownicy wymieniali styki.

Opublikowano
Teraz, Fuser napisał(a):

Cewka drugiego wtrysku. Nigdy nie miałem problemów z tymi wtyczkami, ale czytałem, że użytkownicy wymieniali styki.

chodzi ci o świece żarowe? bo jak mam być szczery wydaje mi się, że cewek diesel m57 nie posiada. Jeżeli chodzi o kable/wtyczki one znjadują się tutaj (zaznaczone na biało) na świecach żarowych.

Brak opisu.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)

Nie świece 🤦‍♂️Cewka wtrysku.

image.png.aee40be751437d0a53e08d1e306cbf9f.png

Edytowane przez Fuser